NB I

„Kantának és Hegedűsnek is helye lenne a válogatottban”

László Csaba edző szerint az MTK-ra régóta nem figyelnek már a keret összehívásánál.

Kapcsolódó cikkek

A DigiSport Reggeli Start című műsorának vendége volt László Csaba, az MTK vezetőedzője. A hétvégén a Ferencvárost legyőző kék-fehérek trénere Szombathy Pál műsorvezető kérdéseire felelt.

– Akkor lenne igazán nagy értéke a Fradi elleni győzelmünknek, ha a Videotont is meg tudnánk verni. A tabellát vezető csapatot legyőzni mindig jó érzés, de már a múlt. Ez talán gyógyította a Magyar Kupa-kiesés sebeit – fogalmazott László a kudarcot is érintve. Hozzátette, elégedett csapata teljesítményével, ez az egyetlen mérkőzés volt az ősszel, ahol úgy érezte, csak a mezeket tették ki a pályára.

– Torghelle egész karrierjében nem volt olyan év, amikor hat gólnál többet rúgott volna. Most már hatnál jár és még nincs vége a félszezonnak. Szeretném, ha idén legalább 10 gólig eljutna – mondta a szakember.

Arra vonatkozóan viszont nem szeretett volna konkrét nevekkel előállni, hogy kik volnának azok a fiatalok, akiket akár a jövő évi Európa-bajnokságon is be lehet vetni, mondván csak visszásságokat szülne, megvádolhatnák, hogy „tolja őket” előre.

– Nem is fiatal játékost említenék itt, hanem elsősorban Kanta Józsefet. Sokadvirágzását éli idén, jó formában van, de még az első összetartásra sem hívták be. Hasonló érzéseim vannak Hegedűs Lajossal kapcsolatban is. Az MTK-ra régóta nem figyelnek már a válogatott keretek összehívásánál. Jó lenne, ha nekünk is lennének címeres mezben játszó játékosaink és nem kellene eladnunk valakit ahhoz, hogy bekerüljön – mint például Juhász Roland és Pintér Ádám esetében – szólt László Csaba.

A hétvégén 9000 alá süllyedt a teljes forduló össznézőszáma, mindez egy Európa-bajnoki kijutás után. László szerint a nézőknek a bajnokikra is ki kéne járniuk, hiszen a klubok is sokat tettek azért, hogy a válogatott sikerrel vegye a selejtezőket.

Végezetül az MTK céljairól beszélt. Elmondása szerint a szezon előtt az első hat helyezés egyikét tűzték ki, amelyet szeretnének tartani. Ehhez erősítésekre is szükség lehet, de csakis tudatosan, módjával.

Olvasói sztorik