Válogatott

Priskin mindig is magyar válogatott akart lenni

Noha a szlovákiai Révkomáromban született, jelenleg is Pozsonyban focizik, Priskin Tamás elárulta, sohasem akart a szlovák válogatottban szerepelni.

Kapcsolódó cikkek

Meglehet, ha Szlovákiát választotta volna, Priskin már túllenne egy világbajnoki szereplésen, hiszen északi szomszédaink eljutottak a 2010-es tornára, mi több, a csoportból továbbjutva nyolcaddöntőt játszottak. Csakhogy a csatár ezzel a legkevésbé sem foglalkozik, s, ahogy azt a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban Skype-on elmondta, mindig is magyar válogatott akart lenni.

– Életem egyik legfontosabb mérkőzésén életem legfontosabb gólját szereztem. Nagyon boldog vagyok, hogy magyarként kijutottam az Európa-bajnokságra. Azért dolgozom, hogy a klubomban is jól menjen a játék, így benne legyek a franciaországi keretben – magyarázta a norvégok elleni pótselejtező egyik hőse.

S, hogy miként fogadta a hírt, hogy Bernd Storck óriási meglepetésre a kezdőben számít rá?

– Volt egy kis meglepődés, de elég korán szólt már a kapitány, hogy készülődjek, kezdő leszek, így volt időm feldolgozni a hírt – mondta Priskin. – Hogy miért döntött mellettem? A sebességem és a pihentségem is közrejátszott, valamint az, hogy a szövetségi kapitány látta, hogyan futballozom a klubomban.

Halljuk, a vezető gólunk szerzője milyennek látta az összecsapást belülről!
– Teljesen más volt a mérkőzés, mint az első, hiszen előnyben játszhattunk a visszavágón – tette hozzá. – A második meccsen alkalmazott taktika feküdt nekem, mert sokat indulok be a védők mögé. Szeretek egy- vagy kétcsatáros rendszerben is játszani, a lényeg, hogy pályán legyek. A mai futballban nagyon fontos feltérképezni az ellenfelet, mi kaptunk egy harmincoldalas tájékoztatót, így tisztában voltunk vele, mire számíthatunk az ellenfelünktől.
https://www.youtube.com/watch?v=5vtfL9TgK88
S, hogy mi lesz a 2016-os kontinenstornán?
– Örülnék, ha találkoznánk a szlovákokkal, mivel az azt jelenté, hogy mind a két csapat továbbjutott a csoportjából – mondta a támadó. – Az első kalapból bármelyik válogatottat kapjuk, topkategóriás ellenféllel szemben lépünk pályára. A többi kalapból azonban olyan ellenfeleink lesznek, amelyek ellen van esélyünk. Ha az Európa-bajnokság jól sikerül, nem zárkózom el attól, hogy nyugatra igazoljak.

Olvasói sztorik