Válogatott

Csaó Norvégia, briliáns Priskin-gól – nemzetközi sajtóvisszhang

„Fesztivál Budapesten, extázisban a magyarok, akik 44 év után ismét ott lehetnek az Európa-bajnokságon.”

A magyar válogatott 44 év után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon, és 30 év szünetet követően nagy nemzetközi tornán, miután a csütörtöki, 1-0-s idegenbeli sikert követően vasárnap hazai pályán 2-1-re felülmúlta Norvégiát pótselejtezőn, így kettős győzelemmel kijutott a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. Íme a magyar továbbjutás nemzetközi sajtóvisszhangja!

uefa.com:

„A visszavágón nyújtott mesés produkcióval Magyarország Eb-résztvevő. Priskin Tamás 14. percben szerzett pompás gólja és egy késői öngól után a magyarok az 1986-os vb óta először ismét nagy tornán szerepelhetnek. Markus Henriksen találata semmit nem halványít Bernd Storck csapatának teljesítményén.”

bbc.com:

„Magyarország 1986 után az első nagy tornára jutott ki. Priskin Tamás briliáns gólja segített kiharcolni a győzelmet a norvégok elleni pótselejtezőn. A Slovan Bratislava csatára, aki korábban játszott a Watfordban és az Ipswichben is, Kádár Tamás hosszú passzát követően befelé cselezett, majd a hosszú felső sarokba tekert. A később öngólt vétő Henriksen szépítése már későn érkezett.”

The Guardian:

„Magyarország Norvégia legyőzésével biztosította a helyét a 2016-os Európa-bajnokságon, s ezzel véget vetett az aszálynak, ami a nagy tornákat illeti. A keret mindössze öt tagja élt akkor, amikor az ország válogatottja legutóbb nagy viadalon, az 1986-os vb-n szerepelhetett, s közölük vasárnap este csak Király Gábor, a veterán kapus volt a kezdőcsapat tagja. A 39 éves játékos remekül teljesített a visszavágón, nagyszerű védések sorozatát mutatta be.”

La Gazzetta dello Sport:

„Priskin-gól, csaó Norvégia! Fesztivál Budapesten, extázisban a magyarok, akik 44 év után ismét ott lehetnek az Európa-bajnokságon.”

kicker.de:

„Magyarország utazik a franciaországi Eb-re! A szenvedélyesen harcoló csapat, élén a rutinos Király Gáborral, korán vezetést szerzett, és sokáig nem hagyta kibontakozni a későn ébredő norvégokat.”

aftenposten.no:

„Högmo nagyot kockáztatott, mindent egy lapra tett fel. És mindent elveszített.”

Dagbladet:

„Högmo munkája során a legostobább hibát követte el a csapatösszeállítás terén. Kapitányi állása veszélyben.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik