NB I

Manipulálják az NB I-es meccsek nézőszámait?

A ferencvárosi kötődésű [url="http://ckozep.hu/hova-bujt-1180-nezo/"]ckozep.hu[/url] fotók alapján egyesével leszámolta a szombati örökrangadó lelátóján álló, ülő szurkolókat. Azt állítják, a közölt nézőszám felét sem érte el a valós.

Kapcsolódó cikkek

A hétvégén negatív csúcs született az NB I-ben, már ami az összesített nézőszámot illeti. A hat bajnokit 8940 néző látta. Holott az Illovszky Stadionban örökrangadót rendeztek, ahol a híradások szerint 2114 néző foglalt helyet a lelátókon – írja a 24.hu.

Ez nem sok. A hivatalos közönségszámot általában a rendező fél, jelen esetben az MTK közli, vagy a beléptetőrendszer számait, vagy az eladott jegyeket és a bérleteseket összegzik.

Szó, mi szó, valóban bántóan kevesen látták szombaton a Fáy utcában, amint Torghelle Sándor a meccs egyetlen találatával megtöri a Fradi 34 meccsen át tartó veretlenségi sorozatát (1-0).

Hogy pontosan mennyien? Nos, a ckozep.hu körbefotózta és egyesével leszámolta a szurkolókat és azt kérdezik, vajon hova tűnt 1180 néző?. Pedig még azokat is megtippelték, akik büfé, vagy toalett okán hiányozhattak a képről.

A hivatalosnak mondott nézőszámmal szemben ők azt állítják, hazai oldalról 500, míg a vendégszektorban 434 fradista, így összesen 934 fő volt kinn.

Olvasói sztorik