NB I

Már nem veretlen a Fradi, az MTK nyerte az örökrangadót

Torghelle lőtte a győztes gólt, harmincnégy bajnoki után kapott ki a Ferencváros.
OTP Bank Liga, 16. forduló
MTK Budapest – Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)
Illovszky Stadion, játékvezető: Erdős
MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Vass Á. (Thiam, 66.), Strestik (Hajdú, 86.) – Gera D., Kanta J., Ramos – Torghelle (Baki, 79.)Edző: László Csaba
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Pintér, a szünetben), Leandro, Ramírez (Radó, 76.) – Nagy Á., Gera – Varga R. (Sesták, 58.), Hajnal, Lamah – Böde. Edző: Thomas Doll
Gólszerző: Torghelle (31.)

A bajnokság örökrangadóján az MTK az Illovszky Rudolf Stadionban fogadta a listavezető, még veretlen Ferencvárost. A meccset a Fradi kezdte jobban, az ötödik percben egy szöglet után Gera hatalmas kapufát fejelt. Az első negyedórában a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát, a 15. minutumban ismét egy sarokrúgás után, de ezúttal Böde veszélyeztetett, csúsztatása azonban mellé ment.

A 22. percben két nagy helyzete is akadt a Fradinak, előbb Varga Roland elől mentettek a kék-fehér védők, majd Böde közeli lövése akadt el Hegedűs lábában. Tíz perccel később szinte a semmiből szerzett vezetést az MTK: Kanta szabadrúgására Torghelle robbant a legjobb ütemben, és kapásból a hálóba lőtt. (1-0)

Tíz perccel az első félidő vége előtt Ramírez lövését bravúrral védte az MTK hálóőre, majd rögtön ezt követően Leandro tekert a jobb felső mellé. Nem sokkal később újabb ferencvárosi helyzet maradt ki: Dilaver beadását Hajnal rúgta mellé. A játékrész utolsó percében Hajnal 25 méterről bődületes felsőlécet lőtt.

A második játékrész elején Lamah előbb Hegedűsbe, majd mellé lőtt, nem sokkal később Nagy Ádám 14 méterről fölé tüzelt. A 62. percben Gera parádés labdát adott Hajnalnak, aki azonban a bal felső mellé tekert.

Nem adta fel a Fradi, küzdött az egyenlítésért, Leandro a 70. percben kapu mellé lőtt. Az utolsó tíz percben már nem tudott gólhelyzetet kialakítani a Ferencváros, ráadásul a 88. percben Kanta lövésénél Dibusznak kellett védenie. Az MTK kihúzta az első félidőben szerzett előnnyel, a listavezető így 34 bajnoki után szenvedett vereséget.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik