NB I

Thomas Doll elárulta, miért ért véget a Fradi menetelése

Csalódottan értékelte az MTK elleni, vesztes mérkőzést az FTC edzője. A német szakember egy kicsit odaszúrt a találkozó játékvezetőjének is…

Kapcsolódó cikkek

Harmincnégy veretlenül megvívott bajnoki mérkőzést követően lezárult a Fradi fantasztikus sorozata, az NB I 16. fordulójában az MTK 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost.

A mérkőzést követően a zöld-fehér klub honlapján Thomas Doll, az éllovas edzője a következőképpen értékelte a látottakat.

– Először is, ahogy illik, szeretnék gratulálni az MTK-nak – kezdte Doll. – Azt gondolom, hogy 25 percig nagyon szépen játszottunk. Az volt a probléma, hogy ki kellett volna használnunk a lehetőségeinket, meg kellett volna lőnünk az első gólunkat, helyzetünk volt rá. Az egész mérkőzésen adottak voltak a gólszerzési lehetőségek, picit hiányzott az átütő erő, a jó utolsó passz. Nagyon nehéz volt játszani a pályán, mély volt a talaj, de ezzel jól együtt élt a csapat. Ahogyan az lenni szokott, az MTK talán egyszer sem volt veszélyes a kapunk előtt, aztán egy pontrúgás után kapunk egy gólt… Abban a helyzetben az egész csapat aludt. Szívesen visszanézném azt a helyzetet még egyszer a tévében, illetve Nalepa és Torghelle harcát a levegőben. Az a véleményem, hogy ez egy normális párharc volt a labdáért. Magyarországon mindenki szeretné elérni a nyugati futball színvonalát, úgy gondolom, hogy ehhez az is kell, hogy olyan helyzeteket, amiket Angliában, Németországban tovább engednek, Magyarországon se fújják le.

A 34 veretlen mérkőzéssel kapcsolatosan Thomas Doll a következőket mondta.

– Az a szép a dologban, hogy a jelenben élünk. Sajnos ma egy fontos mérkőzést elveszítettünk – így a német edző. – Dicséret illeti az MTK-t, mert a játékosai minden egyes párharcba beleálltak. Amikor pedig egy csapat ennyire harcias, akkor azt lehet mondani, hogy nem jogtalanul nyerték meg a mérkőzést.

Olvasói sztorik