NB I

Bódi: megértem a kapitány döntését

A Debrecen támadója a családjával nézte a válogatott kijutását.

Kapcsolódó cikkek

Bódi Ádám meglepetésre bukkant fel Bernd Storck szövetségi kapitány Feröer-szigetek ellen készülő keretében, és még nagyobb meglepetésre került be a kezdő tizenegybe. A sors azonban nem volt kegyes hozzá: a görögök elleni meccs előtt megsérült, s hosszabb kihagyásra kényszerült. A sorsdöntő, norvégok elleni pótselejtezős keretbe így nem került be. A Rangadó.hu most őt kérdezte.

– Néhány hete még meglepetésként aposztrofáltuk, hogy Bódi Ádám neve szerepel a válogatott keretben. Most már az volt a meglepetés, hogy nem volt ott. Hogyan birkózott meg ezzel?

– Szerintem nem volt olyan nagy meglepetés a kihagyásom. Az októberi válogatott meccsen megsérültem, részleges bokaszalag-szakadást szenvedtem. A köztes időben nem tudtam bajnoki találkozókon pályára lépni. Reménykedtem benne, hogy ott lehetek a szűk keretben, de megértem azt is, hogy nem így történt. Rosszabbul esett volna, ha játszom és úgy nem kerülök be.

– Otthonról nézte a norvégok elleni párharcot? A debreceni játékosok nem szerveztek közös meccsnézést?

– Igen, a családommal. Nagyon örülök, hogy sikerült kijutni; de kissé rossz érzés volt a televízió előtt ülni, miután már a románok elleni találkozóra is kerettag voltam. Néha előfordul, hogy a csapattársakkal összeülünk ilyen alkalmakkor, most viszont én ezt a két meccset a családdal szerettem volna megnézni.

– Mi volt a program a debreceni csapatnál a hosszú szünet alatt?

– Az első hetet a válogatott edzőtáborában töltöttem, úgyhogy csak hallomásból vannak információim erről az időszakról. Kemény időszak volt, többször előfordult napi két edzés. Már-már alapozásnak nevezhető.

– Hányadik helyre érhet oda a Debreceni VSC a télre?

– A második helynek örülnék. A Ferencváros kiemelkedik, de mögötte szoros a mezőny. A téli ezüsthöz az is kell, hogy a rangadókat behúzzuk. Még a Ferencváros, a Videoton, az MTK, a Diósgyőr és a Haladás is ellenfelünk lesz az idén. Utóbbinál ráadásul a pálya talaja a legnagyobb ellenfél, szinte lehetetlen szép focit játszani Szombathelyen. Öt nehéz meccs vár tehát ránk, de ha szépen szereplünk, meglehet az említett pozíció.

Olvasói sztorik