NB I

Bekőnek szereznie kell nyolc pontot, Vanczákot pedig nagyon szeretnék Diósgyőrben

A tulajdonos kitart az edző mellett, de ha nem teljesíti az ultimátumot, mindenki tudni fogja mit kell tenni.

Kapcsolódó cikkek

Nincs edzőkérdés a Diósgyőr futballcsapatánál, van viszont elvárás a következő öt találkozóra Bekő Balázs vezetőedző számára, amit az aktuális 9. helyezésen túl inkább az indokolt, hogy a legutóbbi öt bajnokin mindössze 4 pontot szereztek és kiestek a kupából. A miskolciak jelenlegi helyzetéről Árki Gábor sportigazgató beszélt a Digi Sport kedd reggeli műsorában.

– Az eredeti célkitűzés az volt, hogy a középmezőny tetején végezzünk, a keret adott is ennek a célnak a megvalósítására. Ha valamelyik, nálunk jobb lehetőségekkel rendelkező klub hibázik, akkor a bajnokság végére az első négybe oda tudjunk érni, ez volt a célkitűzés. Ha a realitást nézzük, akkor a középmezőny teteje, az ötödik hely az elvárt – kezdte Árki Gábor.

– Jelenleg öt pontra vannak a kiesőhelytől, de csak háromra a hatodik pozíciótól…

– Nagyon szoros a mezőny, és a jobb pozíció sem elérhetetlen, akár a télig is előreléphetünk. Nincsenek könnyű mérkőzések ebben a bajnokságban, de a következő öt meccsből hármat hazai pályán játszunk, azokat mindenképpen szeretnénk hozni, és az idegenbeli pontszerzés sem elérhetetlen.

– Mennyire elégedettek Bekő Balázs törekvéseivel és játékstílusával?

– A törekvéseivel maximálisan elégedettek vagyunk, hiszen egy dolgos edző, aki a nap minden egyes percében a futballal foglalkozik. A játékkal azonban nem vagyunk elégedettek, ennél azért jóval többet várunk el.

– Az utóbbi öt mérkőzés siralmas mutatója volt az oka annak, hogy a vezetőség leült tárgyalni Bekő Balázs vezetőedző jövőjéről?

– Ha a csapat jól játszana, és jól szerepelne, akkor nem lenne miről beszélni. Mivel nem az elvárásoknak megfelelően szerepelünk, ezért felvetődött a kérdés, hogy szezon közben edzőváltás legyen. A tulajdonos kitartott Bekő Balázs személye mellett, és megerősítette abban, hogy a következő öt meccsen még irányítja a csapatot. Természetesen megvannak a pontszámok, amelyeket teljesíteni kell. Ha azok meglesznek, vagy több, akkor folytatódik a munka, ha nem, akkor mindenki tudja, mi a dolga. Ha a hátralévő öt mérkőzésen nyolc-kilenc pontot szerzünk, akkor Bekő Balázs folytathatja a munkát.

– A következő öt mérkőzéstől és Bekő Balázs jövőjétől függetlenül kell erősíteni a télen?

– Biztosan igazolnunk kell, mert a csapatunkat meg kell erősíteni egy-két poszton, hogy még hatékonyabbak legyünk. Az anyagi lehetőségeink azért behatároltak, nyáron is elég sok olyan játékosról lemaradtunk, akik minőséget jelentettek volna a csapat életében. A nyáron tárgyaltam Vanczák Vilmossal, és azóta is beszéltünk néhány alkalommal. Tárt karokkal várjuk, az ajtó nyitva áll, csakis a Vili döntése, hogy el akarja-e hagyni Svájcot, és utána hol akarja folytatni.

Olvasói sztorik