NB I

Bertus góljával nyert a Paks

Tovább folytatódik az Újpest rossz sorozata a tolnaiak ellen; Vignjevics bajban lehet...

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 12. forduló
Paksi FC – Újpest FC 1-0 (0-0)
Paks, 500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Hahn, 84.), Kesztyűs (Vági, 91.), Bertus, Bartha – Balázs Zs (Bajner, 67.). Edző: Csertői Aurél
Újpest: Balajcza – Nagy T., Litauszki, Heris, Mohl – Balázs B. (Kabát, 76.), Bardhi, Balogh B., Hazard (Sallói D., 76.) – Andrics, Diagne. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Bertus (70.)

A nyolc bajnoki mérkőzés óta nyeretlen Újpest a hazai pályán még veretlen Paks otthonában lépett pályára az élvonal 12. fordulójában.

A vendégek kezdtek erősebben: Diagne vett le egy labdát szépen mellel, majd lőtt 17 méterről, ám Molnár Péter kitornázta. A 11. percben aztán Balázs Benjámin is próbálkozott ugyanilyen távolságról, de lökete elsuhant a kapufa mellett. A rossz állapotú pályán kevés lehetőséghez jutottak a felek, a Paks pedig kifejezetten inaktív volt.

A 28. percben jött az első aprócska hazai helyzet, Kesztyűs a tizenhatos sarkáról próbálkozott laposan. A 44. percben ismét Diagne lőtt, de nem volt túl veszélyes, ezzel pedig el is érkeztünk a szünethez. Nem volt sziporkázó a játék az első játékrészben…

A második félidő hetedik percében Andrics lőhetett volna gólt, amikor a paksi ötös sarkáról tüzelt, de kimaradt a lehetőség. Két percre rá Kulcsár Dávid meghúzta a szélen, majd befelé lépett, hogy az érkező Bartha elé tálalhasson – centikkel tévesztett célt a lövés.

A 64. percben Kulcsár rántotta le Andricsot a meccs első sárgájáért. A szabadrúgás után Diagne fejelt fölé. Három perccel később Balázs Zsolt helyére beállt Bajner Bálint, most debütált bajnoki meccsen a paksiak színeiben.

A második félidőben inkább a hazaiak irányítottak, és ez a kis fölény gyümölcsöző lett: a hetvenedik percben Bertus játszott össze Kesztyűssel, előbbi pedig 19 méterről a kapu sarkába lőtt (1-0).

Nebojsa Vignjevics azonban csak hat perccel később váltott: ekkor Balázs Benjámin helyére Kabát, a belga Hazard helyére a hétközi kupameccsen megsérülő Sallói Dániel állt be.

A vége felé már nem igazán jegyezhettünk fel helyzetet. Hahn állt be, majd Bajner íratta be magát a jegyzőkönyvbe egy sárga lappal Mohl buktatásáért. Erre kontrázott rá Nagy Tibor, aki a frissen beállt Hahnt tartotta fel egy ugyanilyen színű lapért.

A kétperces hosszabbításban sem a futballé volt a főszerep, Kesztyűs helyére Vági állt, majd Heris kapott sárgát kakaskodásért. Az Újpest zsinórban kilencedik meccsén is nyeretlen maradt, ezzel újabb mélységekbe csúszik a tabellán, Nebojsa Vignjevics állása pedig egyre inkább megkérdőjeleződik.

forrás: paksifc.hu és ujpestfc.hu

A meccset a Rangadó.hu szakértője Éger László, a Paks, a Dunaferr és a Debrecen korábbi válogatott védője értékelte:
– Nagyon rossz állapotú pályán került sor a találkozóra, ez mindkét csapat dolgát jelentősen megnehezítette. Kevés helyzet alakult ki, de Bertus kiválóan eltalált lövésével sikerült nyernie a Paksnak. Mindkét csapat becsülettel tette a dolgát, sportszerű volt a játék. Nem tudom, mitől megy ennyire a csapatnak az Újpest ellen, de szeretném tudni, talán más csapatok ellen is alkalmazni lehetne…
Olvasói sztorik