NB I

Gólgazdag MTK-siker Felcsúton

A Puskás Akadémia bajban van, közel a kiesőhely...
OTP Bank Liga, 12. forduló
Puskás Akadémia FC – MTK 3-2 (1-1)
Felcsút, 1000 néző. Játékvezető: Pintér
Puskás FC: Pogacsics – Kocsis (Tischler, 64.), Fodor, Kelics (Herceg, 30.), Dinjar – Bacelic-Grgic, Márkvárt – Pauljevics, Sallai R., Pekár – Lencse. Edző: Robert Jarni
MTK: Hegedüs L. – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Vass Á., Kanta J., Gera, Strestik – Torghelle (Thiam, 68.), Ramos (Szatmári I., 93.). Edző: László Csaba
Gólszerzők: Lencse (17.), Fodor (79.), illetve Kanta J. (32., 86.), Bese (53.)

Az ideiglenes otthonának számító angyalföldi stadiontól távol még nyeretlen MTK a Puskás Akadémia otthonában próbálta megszakítani rossz idegenbeli sorozatát az élvonal 12. fordulójában.

Jó kis meccset játszottak a csapatok. Rögtön az elején hatalmas Pekár-lehetőséggel, a 17. percben pedig már Lencse-góllal. A Puskás támadója büntetőből volt eredményes (1-0). Az MTK meglehetősen érdekes góllal egyenlített: kihasználta, hogy a pályáról lesétáló Kelic helyére Herceg még nem érkezett be; Strestik lövésébe Kanta József csúsztatott bele (1-1).

Sok kakaskodással, olykor indulatoktól sem mentes, remek első félidő volt. Jó iram, győzelemre játszó csapatok.

A második 45 perc elejét megnyomták a hazaiak. Pekár ficánkolt, és került többször helyzetbe, de megúszta az MTK. Sőt, az 53. percben már László Csaba együttesénél volt az előny: megint Strestik készítette elő, de ezúttal Bese vágta a labdát Pogacsics kapujába (1-2).

Az iramra továbbra sem lehetett panasz. Mindkét oldalon akadt helyzet szép számmal. A Puskás védő helyett még egy középcsatárt is beküldött, sikerrel. A 78. percben ismét döntetlen volt az eredményjelzőn, miután Fodor Ferenc egy kapu előtti kavarodást követően bevette Hegedüs kapuját (2-2).

És még mindig nem volt vége: Fodor buktatta Ramost, Kanta pedig bevágta a büntetőt (2-3). Ez a találat újabb három pontot ért kék-fehéreknek, a Puskás pedig a kiesőhelyek közelébe csúszott vissza.

forrás: puskasakademia.hu és mtk.hu

A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Sallai Tibor, a Puskás Akadémia utánpótlásedzője értékelte.
– A furcsa játékvezetői döntések mérkőzése volt ez, ezek a döntések pedig kivétel nélkül a Puskást sújtották. Az MTK-nak megadott büntetőt említeném, és az is elég érdekes volt, ahogyan a fővárosiak első góljánál a cserét levezényelte. Kelicset leengedte a pályáról, de Herceg nem jöhetett fel, Kanta pedig kihasználta ezt, és betalált. Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, nem hátrált be, ez alól csak az utolsó tíz perc volt kivétel, amikor az MTK alig tudott kimozdulni a saját kapuja elől. Az átlagnál jobb meccs volt, egyenrangú erők küzdelmével, a döntetlen igazságosabb lett volna.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik