NB I

Először nyert idegenben a Diósgyőr

A DVTK 1-0-ra győzött az újonc Vasas otthonában.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Vasas FC – Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Karakó
Vasas: Nagy G. – Osváth, Grúz, Pajovics, Hangya – Czvitkovics, Vukaszovics, Berecz (Vida, 75.) – Pavlov (Kenesei, 62.), Remili, Könyves (Novák, 81.). Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
DVTK: Rados – Eperjesi (Bacsa, 69.), Lipták, Tamás M., Nemes – James, Kitl (Egerszegi, 92.) – Okuka, Bognár I. (Nikházi, 86.), Barczi – Novothny. Edző: Bekő Balázs
Gólszerző: Bacsa (70.)

Az élvonal szombati, 12. fordulója előtt a Vasas a legrosszabb hazai, a Diósgyőr pedig a leggyengébb idegenbeli mutatóval rendelkezett, úgyhogy gólokban gazdag, remek játékkal fűszerezett meccset aligha lehetett várni…

A DVTK csapatából sérülés miatt Antal Botond, Szenad Huszics, Halmai Ramon és Georges Griffiths is hiányzott, az angyalföldiek részéről Lázok János nem játszhatott.

Vukaszovics, Tamás Márk és Könyves Norbert jóvoltából eseménydús kezdést láthattunk, majd némi eseménytelenség után a 25. percben Könyves beadása csupán centikkel suhant el a középben bevetődő Pavlov feje előtt. A túloldalon Novothny lövését jegyezhettük fel, majd Remili a 30. és a 32. percben is a kapufa mellé lőtt egy-egy szöglet után. A 36. percben Bognár István szabadrúgása után Nagy Gergely ütötte ki a labdát. A szünet előtt Pajovics fejesét Rados kiütötte.

A fordulás után Pavlov lövése lepattant, Könyves kísérletét pedig vetődve fogta Rados, ráadásul les miatt fújt a játékvezető. A másik kapu előtt Lipták lőtt fölé, majd az 56. percben Könyves Norbert lapos lövését védte a vendégek kapusa. A hetvenedik percben Bognár István hajszálpontos passzát követően az egy perccel korábban becserélt Bacsa Patrik átemelte a labdát az angyalföldiek kapusa felett, egyenesen a hálóba (0-1).

A 79. percben Kitl Miklós közeli lövését védte Nagy Gergely. Az ellenakció végén Lipták Zoltán kezéről pattant le egy lövés, ezért tizenegyest végezhetett el a Vasas, ám Remili gyenge kísérletét Rados vetődve kivédte. A 85. percben Novák Csanád remekül helyezett, léc alá tartó fejesét Ivan Rados szögletre paskolta.

A DVTK első idegenbeli sikerét aratta a szezonban; érdekesség, hogy az előző fordulóban a Paks ünnepelhette első idegenbeli győzelmét az Illovszky Stadionban.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Kiss László, a Vasas egykori válogatott csatára értékelte:
Nagyon sokat tett az eredményességért a Vasas, amely az elmúlt időszakhoz képest nagyobb tűzzel és jobban is játszott, de hiányzott elöl valaki vagy valami… Egykori támadóként meg kell dicsérnem Bacsa Patrikot, mert fantasztikus gólt rúgott. Ennek pont az ellenkezőjét láttuk hazai oldalon, mert ott tizenegyesből sem sikerült a hálóba találni.
Nehéz helyzetben vannak az angyalföldiek. Ha van egy igazán jó húzóember, ő legalább döntetlenre tudja hozni az ilyen meccseket. A Vasas a rengeteg szögletből sem tudott profitálni, márpedig ha ennyire oda tudja szögezni kapuja elé az ellenfelet, akkor valamit ki kellene találni, hogy többet ki tudjanak hozni a rögzített helyzetekből, hiszen vannak a keretben jól fejelő emberek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik