NB I

Böde ellen 95 percig kellett koncentrálni

A Honvéd védője, Bobál Dávid megragadta a lehetőséget, és kirobbanthatatlan a csapatból.

Kapcsolódó cikkek

Bobál Dávid már a 2013–2014-es szezonban is játszott a Bp. Honvéd NB I-es csapatában, de akkor még nem tudta tartósan beverekedni magát a kezdőbe, tavaly pedig klubja kölcsönadta Sopronba, a másodosztályba. A nyáron viszont visszatért, nem is akárhogyan: valósággal kirobbanthatatlan, a kispestiek eddigi 11 bajnokiját kivétel nélkül végigjátszotta. A Rangadó.hu őt kérdezte az idényről első harmadáról.

– Gondolom, mostanság különösen élvezi a játékot…
– Abszolút. Meg sem fordult a fejemben a szezon előtt, hogy minden meccsen kezdő lehetek, de ha már így alakult, próbálok úgy teljesíteni, hogy ez ne változzon – szögezte le Bobál Dávid.

– Minek köszönhető, hogy Marco Rossi bízik önben?
– Úgy érzem, a soproni kitérőm jól sikerült, ott is szinte minden meccsen pályára léptem. Visszatérve jól teljesítettem az edzőmérkőzéseken, és a fiatal játékosok szerepeltetésére vonatkozó szabály is jelentősen segíti a helyzetemet. Ugyanakkor elmondhatom: megragadtam a lehetőséget.

– A Ferencváros ellen az ön feladata volt Böde Dániel semlegesítése. Hogyan sikerült megállítania?
– Csakis kilencvenöt perc koncentrációval érhettem el. Különösen figyeltem arra, hogy senkivel se kerüljön szemtől szembe, egy az egyben, illetve ne tudja kihasználni a fizikai adottságait. Igyekeztem kihasználni, hogy mozgékonyabb vagyok nála. Szerencsére nem is szerzett gólt, de így is kikaptunk…

– Mit vár a Videoton elleni, szombati meccstől?
– Új edzőjük van, kérdéses, hogy mit fognak játszani. Mindenképpen pontot, pontokat szeretnénk elhozni Fehérvárról. Semmit nem fognak könnyen adni, nagyon jó csapat az ellenfelünk.

– A kupában az NB III-as Kozármislenyt sorsolták a Honvédnak. Örül ennek?
– Semleges. Ők az ellenfél, őket kell legyőzni. A tizenhat között nagyon rossz csapat már nem jöhet szembe. Mindenki továbbjutást vár, remélem, ezt teljesíteni tudjuk. Az jól jön, hogy hazai pályán kezdhetünk, és már itthon érvényesíthetjük a papírformát, Kozármislenybe úgy utazhatunk, hogy megvan a biztos előny.

Olvasói sztorik