NB I

Rangadót játszik a Fradi a Haladással

Böde Dániel századik ferencvárosi bajnokiján az első helyezett a másodikat fogadja.

Kapcsolódó cikkek

A szombati 12. fordulóval megkezdődik az OTP Bank Liga 2015–2016-os szezonjának második szakasza, a mezőnyben egyedüliként veretlen Ferencváros a második helyen álló Haladást látja vendégül.

A listavezető zöld-fehérek a nyitófordulóban 2-0-ra nyertek Szombathelyen, Mészöly Géza együttesének – amely az előző szezonban éppen elkerülte a kiesést – ez az egyetlen veresége az idényben.

A találkozó különösképpen fontos lehet Böde Dánielnek, a magyar válogatott támadó – aki a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőn két gólt szerzett a Groupama Arénában – 100. bajnokiján öltheti magára a klub mezét. A 29 éves csatár három és fél évvel ezelőtt Paksról igazolt a fővárosiakhoz, és összesen 243 élvonalbeli fellépésnél jár, ezeken 88 alkalommal volt eredményes.

A címvédő létére rendkívül rosszul rajtoló, pillanatnyilag hetedik Videoton új vezetőedzője, Horváth Ferenc a Budapest Honvéd elleni mérkőzésen mutatkozik be a kispadon.

A leggyengébb hazai mérleggel rendelkező Vasas a legrosszabb idegenbeli eredménysort produkáló Diósgyőrt fogadja. A miskolciak szerdán az NB III-as Kozármisleny otthonában búcsúztak a Magyar Kupától, amiért a klubvezetés pénzbüntetést helyezett kilátásba. Az angyalföldiekhez hasonlóan újonc, és kiesőhelyen álló Békéscsaba tíz év után látogat ismét Debrecenbe.

Az ideiglenes otthonának számító Illovszky-stadiontól távol még nyeretlen MTK a Puskás Akadémia otthonában próbálhatja megszakítani rossz idegenbeli sorozatát.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Október 17. szombat

18 óra: Videoton FC – Bp. Honvéd, játékvezető: Iványi

18 óra: Puskás Akadémia FC – MTK, játékvezető: Pintér Cs.

18 óra: Debreceni VSC-TEVA – Békéscsaba 1912 Előre, játékvezető: Szilasi

18 óra: Paksi FC – Újpest FC, játékvezető: Andó-Szabó

18 óra: Vasas FC – Diósgyőri VTK, játékvezető: Karakó (TV: M4)

20.30: Ferencvárosi TC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás, játékvezető: Erdős (TV: M4)

Olvasói sztorik