NB I

Húszan játszották végig az NB I első körét

Zsótér Donát gól/perc mutatója a legjobb; Liptákot és Torghellét már el is tiltották.

Kapcsolódó cikkek

Véget ért az NB I első harmada, minden csapat találkozott már az összes ellenfelével egy alkalommal. Az első 11 forduló számos érdekességet szolgáltatott, a foci-info.hu oldal statisztikáiból szemezgetett a Rangadó.

Az OTP Bank Liga 12 csapata összesen 307 játékost nevezett a küzdelmekre, ami valamivel több mint 25.5-es átlagot jelent egy csapatra vetítve. Közülük is holtversenyben a legtöbbet a címvédő Videoton és a Debrecen, egyaránt 29-29 focistát. Érdekesség, hogy a legkevesebbet a bajnoki éllovas Ferencváros, amely 23 játékossal játszotta le a 11 mérkőzést.

Húsz olyan labdarúgó található a keretekben, akik az NB I eddigi összes fordulójában pályára léptek, és végig is játszották a meccseket.

A névsor: Bartha László (Paks), Baráth Botond (Honvéd), Bese Barnabás (MTK), Bobál Dávid (Honvéd), Dibusz Dénes (Ferencváros), Emir Dilaver (Ferencáros), Fodor Ferenc (Puskás Akadémia), Gévay Zsolt (Paks), Hegedűs Lajos (MTK), Jagodics Márk (Haladás), Kanta József (MTK), Király Gábor (Haladás), Kulcsár Dávid (Paks), Leandro (Ferencváros), Mato Grgic (MTK), Mohl Dávid (Újpest), Molnár Péter (Paks), Michal Nalepa (Ferencváros), Pogacsics Krisztián (Puskás Akadémia) és Stef Wils (Haladás). Közülük csak hatan kapusok, vagyis a maradék hat csapatnál sérülés, kiállítás vagy formaingadozás miatt egyaránt történt változás a hálóőr személyében.

A legkevesebb percet, összesen egyet három játékos töltötte a pályán: Berdó Péter (Debrecen), Csábi Mihály (Honvéd) és Gál Mátyás (Vasas).

A legtöbb sárga lapot Lipták Zoltán (Diósgyőr) és Torghelle Sándor (MTK) gyűjtötte be, mindketten ötnél járnak, ami automatikus eltiltást vont maga után. Kiállításból egynél többet egyelőre senki nem szedett össze.

A góllövőlistát Böde Dániel (Ferencváros) vezeti 11 találattal, őt hat góllal Pekár László (Puskás Akadémia) követi.

Ennek ellenére a gól/perc mutatóban a Ferencváros támadója csak a dobogó harmadik helyére fért fel, ugyanis 83.5 percenként szerez gólt. Ebben a statisztikában a nemrég autóbalesetet szenvedő Zsótér Donát a legjobb 28 perccel (és egy góllal, ugyanis ő idén csak 28 percet töltött eddig pályán), a második Tisza Tibor 73.75 perccel. Azok közül, akik 990 percet töltöttek a pályán, Kanta József a legeredményesebb, ő négy gólos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik