NB I

Böde Dánielből százados lesz

A Haladás ellen 100. fradista NB I-es mérkőzésén léphet pályára a válogatott Böde Dániel.

Kapcsolódó cikkek

Böde Dániel 2012 nyarán érkezett a Ferencvárosba Paksról. A támadó azóta majdnem három és fél év alatt mindössze két bajnokit hagyott ki, így a Haladás ellen már 100. NB I-es mérkőzésén léphet pályára a Fradiban. A klub honlapjafelidézte a korábbi mérföldköveket.

Első meccs

Böde Dániel a Kecskemét ellen mutatkozott be tétmérkőzésen a Ferencvárosban. Érkezése után azonnal kezdő volt, és ez a tendencia azóta sem változott: 99 bajnoki mérkőzéséből mindössze öt alkalommal lépett pályára csereként. Teherbírása kiemelkedő, 82 fradista bajnoki meccsét az első perctől az utolsóig végigjátszotta. Habár a bemutatkozás nem győztesre sikerült, Böde gólpassza előtt megcsillogtatta egyik legnagyobb erényét: a csatárt gyakorlatilag lehetetlen szerelni.

Tizedik meccs

Első kisebb jubileumát a Videoton otthonában ünnepelte. A 2012/13-as idény 10. fordulójában a támadó emlékezetessé is tette a kerek számot: a 74. percben egy-egy értékesített büntető után ő szerezte a találkozó egyetlen akciógólját.

Huszonötödik meccs

Ismét a Videoton ellen, ezúttal hazai pályán. Böde nem volt eredményes, sőt, a Fradi sem, így 1-0-s vereséget szenvedtek a támadó negyedszázadik ferencvárosi NB I-es meccsén.

Ötvenedik meccs

A félszázat a DVSC ellen ünnepelte. A találkozó 1-1-re végződött, Böde pedig, bár volt helyzete, nem tudott a kapuba találni.

Hetvenötödik meccs

A tavalyi idényben, a Pápa elleni őszi idényzárón játszotta 75. bajnokiját Böde Fradi-mezben. A találkozón inkább passzokkal jeleskedett, ám ezekkel nem tudtak élni a társak – a Ferencváros így is 2-0-ra nyert.

Két bónuszmeccs

Míg a Pápa elleni meccs Böde leghosszabb fradista góltalansági sorozatából való – hét egymás utáni bajnokin nem volt eredményes –, mi szívesebben emlékezünk a legeredményesebb napjaira. Amióta Böde a zöld-fehérekhez igazolt, minden évben övé lett a házi gólkirályi cím. Kétszer ért el bajnokin mesterhármast: 2013-ban a Siófok ellen, hazai pályán, majd az elmúlt idény nyitómeccsén, Kecskeméten.

Századik meccs

A jubileumi, századik fradista NB I-es mérkőzését Böde szombaton, a Haladás ellen játszhatja. A csatár remek formában van, hiszen 11 góllal vezeti a góllövőlistát és két év után duplával tért vissza a magyar válogatottba Feröer-szigetek ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik