NB I

Pintér Attila már aláírt Fehérváron?

Lehet, hogy csak a szezon végéig érkezik a tréner, aki nem a sportigazgató "ötlete" volt. Egyes szurkolók bojkottálni akarják a csapat meccseit, amíg ő az edző.

Kapcsolódó cikkek

A hét elején röppent fel a hír, hogy a korábbi találgatásokkal ellentétben nem Egervári Sándor, hanem Pintér Attila veszi át a Videoton kispadját a megbízott edzőként tevékenykedő Pető Tamástól. Pintér korábban szerepelt a bedobott nevek között, mi is megírtuk, hogy jó viszonyt ápol többek között Orbán Viktor miniszterelnökkel, akivel beszélgettek a felcsúti akadémia szakmai vezetéséről is. Pintér most mégis vezetőedzőként térhet vissza a magyar futballba.

A hír meglehetősen nagy érzelmeket váltott ki a fehérvári szurkolók körében és nem pozitív értelemben. Akadt szurkoló, aki máris kijelentette, búcsút mond a Sóstói Stadionnak, amíg a volt győri edző vezeti a Vidit: „Innentől lesz időm a jégkorongra, amit méltatlanul mellőztem az elmúlt években, meg talán kosárra is kijárok. Úgysem lett volna kedvem kibumlizni a felcsúti szentélybe, tulajdonképpen kapóra is jön” – írta egyikük egy fórumon. Közben klubhoz közel állók információira hivatkozva megindult a találgatás, mi alapján döntött így a menedzsment. A hírmorzsákból a következő kép alakult ki:

Pintért nem a szakmai igazgató, a játékosok és edző szerződtetésével megbízott Kovács Zoltán favorizálta, sőt: ő állítólag kifejezetten ellenezte ezt a megoldást, olyannyira, hogy nem is nagyon akarja a nevét adni hozzá. Így aztán Pintért a klub felső vezetésének jelöltjeként fogják bemutatni. Állítólag Kovács Ferenc tiszteletbeli elnök egyik favoritja a volt szövetségi kapitány, de Garancsi István klubelnök is elfogadhatónak tartja.

A bemutatásra jövő héten kerülhet sor – egyes értesülések szerint Pintér Attila már aláírta a szerződését és hétfőn lát munkához. Stábja még alakulóban van, Farkas József, Pintér „örökös” kísérője mindenképpen benne lehet. Ugyanakkor a vezetőség annyiban reagál a várható ellenkezésre, hogy Pintér megbízatása egyelőre a szezon végéig szól, és valószínűleg úgy kommunikálják majd, hogy egy erős kezű trénerre van szükség a gyengén szereplő csapat összerakásához.

Olvasói sztorik