NB I

Szurkolói miatt büntették a Haladást és a Nyíregyházát

Kapcsolódó cikkek

Az MLSZ fegyelmi bizottsága szeptember 29-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Balajcza Szabolcs (Újpest) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Haladás – Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató (más sportszervezetek szidalmazása) magatartásáért 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Hegedűs János (Budaörs) kiállítása miatt ellen elrendelt fegyelmi eljárást a FEB megszüntette, Menyhárt Attila (Budaörs) 1, Tóth Gábor (Szeged 2011), mint visszaeső 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Girán Máté (Diósd) 1, Horváth András (Sárvár) 1, Márkvárt Patrik (Komló) 1, Gadó Gábor (Gyula) 1, Tóth Márton (Dabas) 1, Csicsvári Milán (Diósgyőr) 1, Borsos Gábor (REAC), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Albert István (Cigánd), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben könyökkel arcon ütötte ellenfelét 4, Sigér Ákos (Tiszaújváros) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Kovács Krisztián (Hódmezővásárhely), mert az ellenfél játékosára szexuális orientációra utaló és származás miatt becsmérlő kifejezést használt, minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 2015. szeptember 29. napjától kezdődően 3 hónapra szóló eltiltást kapott.

Kiss József edző (Diósgyőr), Nagy Gábor edző (Hatvan) és Híres Gábor vezetőedző (Hatvan) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1-1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Tállya – Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Tállyát szurkolóinak pirotechnikai eszköz használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére, a Nyíregyházát, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató (más sportszervezet szidalmazása) magatartásáért 80.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Békéscsaba – Komló mérkőzéssel kapcsolatban a Békéscsabát szabályzati előírás megsértéséért és egy hazai szurkoló részéről a játékvezető szotyolával történt megdobásáért a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezi.

Magyar Kupa

A FEB a Celldömölk – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Celldömölköt szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti, az Újpestet szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Bonyhád – Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Bonyhádot szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 20.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Bácsalmás – ZTE mérkőzéssel kapcsolatban a Bácsalmást a hangosító berendezés nem rendeltetésszerű használatáért és szabályzati előírás megsértéséért 30.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Olvasói sztorik