NB I

Bármi megtörténhet a Fradi ellen

Az újonc Békéscsaba támadója, Birtalan Botond nem jelenti ki, hogy győzni mennek az Üllői útra, de...

Kapcsolódó cikkek

Továbbra is nyeretlen hazai pályán az OTP Bank Ligában az újonc Békéscsaba. A viharsarki lila-fehérek szombaton a hajrában kapott gól miatt 1-1-re végeztek a Diósgyőr ellen, így maradtak a tabella utolsó helyén – négy pontot szereztek nyolc forduló alatt, eddigi egyetlen győzelmüket idegenben aratták.

A DVTK ellen Birtalan Botond szerezte a csapat vezetőtalálatát, majd a 26 éves támadó a második félidőben egy büntetőt is értékesíthetett volna, de a nem túlságosan jól helyezett erős lövését fogta a kapus, és mint később kiderült, ez végzetesnek bizonyult a három pont szempontjából.

Birtalan a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: nagyon bosszúsak voltak a találkozó után, hiszen mindenképpen meg akarták szerezni első hazai győzelmüket.

– Három perc hiányzott a három ponthoz. Nagyon bosszantó volt így elbukni a győzelmet?
– Nagyon bosszantó volt, persze, szomorúak voltunk mi is. Az öltözőben is szóba került, hogy hasonló volt a helyzet, mint az első fordulóban, amikor a Debrecen ellen a döntetlent buktuk el az utolsó pillanatban egy balszerencsés góllal. A DVTK ellen végig úgy éreztük, hogy ez a meccs a kezünkben van, meg tudjuk nyerni, de sajnos a kihagyott büntető meg a helyzetek megbosszulták magukat – mondta Birtalan Botond.

– Zsinórban három hazai bajnokit játszottak. Minden bizonnyal szerették volna megszerezni az első győzelmüket odahaza…
– Azzal számoltunk, hogy legalább az egyik meccsen három pontot gyűjtünk, ennek tükrében az egy pont nem túl jó. Viszont azt beszéltük, hogy majd csak a bajnokság végén derül ki, hogy most egy pontot szereztünk, vagy kettőt elbuktunk, ott dől el, mennyit ér ez az egy pont.

– A következő ellenfél a Fradi lesz. Bravúrra készülnek a Groupama Arénában?
– Újonc csapatként az ország legjobb formában lévő együttese ellen lépünk pályára. Nem jelentjük ki, hogy győzni megyünk oda, de mindenképpen szeretnénk a legjobb játékunkat nyújtani. Bármire képesek lehetünk ebben a bajnokságban. Meglátjuk, mi sül ki belőle – ha hasonlóan futballozunk, mint most a Diósgyőr ellen, akkor bármi megtörténhet.

– Mi az a plusz, ami hiányzik ahhoz, hogy elkezdje gyűjteni a győzelmeket a Békéscsaba?
– A kisebb-nagyobb hullámvölgyeket kell kiküszöbölni. Folyamatosan úgy kell játszanunk, ahogy a Diósgyőr ellen is tettük a meccs nagyobb részében. Ha ez sikerül, akkor előbb-utóbb a szerencse is mellénk fog állni, a koncentráció is ki fog tartani a végéig, és akkor azok a labdák, amik eddig bepattantak a kapunkba, azok nem fognak bemenni, illetve mi is több helyzetet fogunk tudni értékesíteni. Ha a mostani úton megyünk tovább, akkor jönni fognak a győzelmek – ebben bízok.

Olvasói sztorik