NB I

Kimaradt a büntető, elmaradt a siker

A Békéscsaba hazai pályán 1-1-et játszott a Diósgyőrrel.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Békéscsaba, 1300 néző. Játékvezető: Erdős
Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vaskó, Fehér Zs., Fabio – Calvente, Spitzmüller, Borbély, Laczkó Zs. (Szilágyi P., 70.) – Viczián, (Szalai D., 81.) Birtalan. Edző: Zoran Szpisljak
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Németh M. – Egerszegi (James, 75.) – Bacsa, Bognár I., Grumics, Barczi (Okuka, 60.) – Novothny (Takács T., a szünetben). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Birtalan (18.), illetve Okuka (87.)

A sereghajtó Békéscsaba a szezont rosszul kezdő, de a közelmúltban egy döntetlent és egy győzelmet elérő Diósgyőrt fogadta az élvonal nyolcadik fordulójában, szombaton délután.

A DVTK csapatából sérülés miatt hiányzott Antal Botond, Senad Husić, Kim Ho-Jung, Kitl Miklós, Koman Vladimir, Nikházi Márk, Boros Gábor és Georges Griffiths. A hazaiaknál Mursits Roland helyett Lubos Ilizi kapott helyet a kapuban.

A negyedik percben Barczi beadását Grumics pörgette a rövid oldalon éles szögből a kapufa mellé. A tizedik percben egy hazai szöglet, majd egy fejes után a háló tetején landolt a labda. A 18. percben egy jobbról érkező labdába Birtalan tette bele a fejét, a labda a DVTK kapujának a bal oldalába hullott (1-0).

A 28. percben Grumics lövése egy védőn megpattant, így néhány centivel a kapufa mellé ment. Nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját a DVTK, de egy hazai kontra végén Birtalan 16 méterről a kapu fölé lőtt. A 33. percben Spitzmüller célozta meg a vendégkaput, és bizony nem sokat tévedett. Öt perccel később Németh Milán beadása középen elsuhant Novothny Soma lába előtt, egy védő mentett szögletre a kapu torkából.

A 44. percben Grumics húsz méterről lőtt, Ilizi a léc alól tolta szögletre a labdát. A hosszabbítás pillanataiban Laczkó Zsolt beadása után Borbély a hosszú oldali kapufa mellé fejelt.

A szünet után a labdát akarta elpiszkálni egy diósgyőri, de Spitzmüller átesett a lábán, a bíró pedig büntetőt adott a hazaiaknak, ám Birtalan lövését a jobbra vetődő Rados megfogta. A 66. percben Laczkó adott be, középen Viczián közelről fejelt, Rados bravúrral védett. A 72. percben Szilágyi került ziccerbe, de a diósgyőriek kapusa megint óriásit védett.

A 74. percben Takács Tamás bombázott a rövid oldalra, de Ilizi jó helyen állt és védett. Később Bognár István szögletét Takács Tamás fejelte a hosszú alsó mellé, de csak millimétereken múlt. A 87. percben egyenlített a DVTK: Bognár szabadrúgását a rövid oldalon Okuka csúsztatta a hosszú felső sarokba (1-1).

forrás: DVTK Twitter

– A Békéscsaba az egész mérkőzés folyamán irányította a játékot, a tizenegyessel biztosíthatta volna a győzelmét, de a Diósgyőr a hajrában egy ellentámadás végén talált egy gólt, ami két pontjába került a hazai csapatnak, pedig végig jelentős fölényben futballozott, ám ez most csak egy pontot eredményezett – mondta a Rangadó.hu szakértője, Királyvári Károly, a Békéscsabai Előre egykori kiváló játékosa.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik