NB I

A vírus sem dönthette le a Haladás védőjét

Bosnjak Predrag betegen játszott Felcsúton, ahol szerinte elbukott két pontot a csapata.

Kapcsolódó cikkek

Továbbra is a második helyen áll az OTP Bank Ligában a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Mészöly Géza együttese a legutóbbi, nyolcadik fordulóban a Puskás Akadémia otthonából távozott egy ponttal úgy, hogy az első félidőben még vezetett 1-0-ra a végül 1-1-gyel záródó találkozón.

A szombathelyiek dolgát a második játékrészben Iszlai Bence kiállítása is nehezítette – utána egyenlítettek a felcsútiak –, és mint kiderült, a válogatott védő, Bosnjak Predrag betegen vállalta a mérkőzést, így ő sem tudott százszázalékos erőbedobással dolgozni.

– Szerzett egy pontot, vagy veszített kettőt a Haladás a Puskás FC otthonában?
– Kettőt veszítettünk. Megpróbáltunk mindent megtenni a sikerért, de végül nem tudtunk nyerni. Személy szerint kicsit betegen vállaltam a játékot, péntek este már nem éreztem jól magam, egy vírust kaptam el. Még a mérkőzés előtt is émelyegtem, illetve a meccs után is ezt éreztem, nem voltam százszázalékos, de én is megpróbáltam mindent megtenni azért, hogy sikeres legyen a csapat – mondta a végül a 65. percben lecserélt Bosnjak Predrag.

– A kiállítás után mennyire volt nehéz dolguk?
– Nagyon nehéz volt. Azonban magát a kiállítást úgy láttam, hogy nem is volt piros. Ilyen szituáció bármelyik meccsen van tíz-tizenöt. Ha nálam van a labda, az én kezem is fent van, ezt így is tanuljuk. Nem volt szándékos ütés, nem volt ilyen mozdulat szerintem. Úgy érzem, nem volt kiállítás; legyen sárga, de nem volt piros. A kérdésre visszatérve, nagyon nehéz volt emberhátrányban. Már nekem sem igen volt erőm, cserét is kértem, de már a szünetben is szóltam, hogy nem tudom, meddig fogom bírni.

– Hetek óta az élmezőnnyel verseng a Haladás, amely kiváló védekezéssel rukkol elő meccsről-meccsre. Minek köszönhető, hogy ilyen stabilak hátul?
– Nagy köszönet jár Király Gábornak, aki végig irányít, végig mondja, hogy mi az, ami jó, és min kell javítani. Ő látja át a legjobban a védekezésünket. Nem csak a mérkőzéseken, hanem az edzéseken is mondja, hogy mit kell, és hogyan kell helyezkedni. Mészöly Gézának is sokat köszönhetünk, hogy olyan edzéseket vezényel a stábbal, amelyeken külön is felkészítik a védelmet, ennek is köszönhető, hogy jól szerepel a védelmünk.

Olvasói sztorik