NB I

Nem bírt a Haladás a Sopronnal

Gólgazadag edzőmérkőzést játszottak.
Felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Soproni VSE 3-3 (2-2)
Szombathely
Haladás: Rózsa (Gyurján, a szünetben) – Gaál, Fehér Z. (Gönczö, 78.), Alcibiade, Jánvári – Nagy P., Batarelo – Gosztonyi (Könczöl, 72.), Németh M., Petró – Popin (Keresztes, a szünetben). Edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Popin (22.), Petró (30.), Gosztonyi (71.), illetve Szabó L. (23.), Holdampf (37.), Alcibiade (tizenegyesből 68.)

A válogatott mérkőzések miatti szünetben az NB II-ben gyengén rajtoló Sopront fogadta a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A vasiaknál Király Gábor és Bosnjak Predrag a felnőttválogatottal készül, Schimmer Szabolcs és Ugrai Roland pedig kisebb sérülés miatt hiányzott – tudósított a haladasfc.hu.

A negyedik percben a Soproné volt az első helyzet: Baracskai lépett ki, de 14 méteres lövését Rózsa vetődve hárította. A 18. percben Popin kapott lapot könyöklésért, majd Fehér szövegért. Két perc múlva megjött az első, kaput eltaláló Haladás-lövés: Nagy Patrik 22 méterről nem célzott rosszul, de Halasi odaért és védett. A 22. percben megszerezte a vezetést a Haladás: Alcibiade remek ütemben dobta ki a labdát balra, Jánvári elszáguldott a szélen, Popin érkezett a beadásra és hét méterről a kapuba pofozta a labdát (1-0). Egy perc sem telt el és jött az egyenlítés: Szabó kapott jó labdát a tizenhatoson belül, jól is fedezte és tíz méterről erőből a bal sarokba lőtte (1-1).

Az első félóra végén ismét a Haladásnál volt az előny: Popin fejjel tette vissza Jánvári beadását, amit Petró jobbal a bal sarokba lőtt (2-1). Szép akció végén Gosztonyi-Popin-Petró volt a labda útja, de utóbbi nem érte el, sőt bukfencezett egyet, így a játékvezető – kicsit szigorúan – sárga lapot adott. Nagyobbat hibázott a fiatal játékos három perc múlva: egy Rózsa által kiadott labdát röviden passzolt vissza, Holdampf lecsapott rá és a léc alá bombázott (2-2).

A szünetben Popin helyett jött Keresztes, kicsit át is rendeződött a hadrend: az ifjú játékos lett Alcibiade társa a belső védő posztján, Fehér kiment a jobb bekk posztjára, Gaál lett a jobb futó. Gyurján is lehetőséget kapott Rózsa helyén. A Sopronnál nyolcan jöttek, köztük Jancsó, Bedi, Soltész, Füredi és Hirschler a szombathelyi különítményből. Helyzetei a Haladásnak adódtak ebben a periódusban: Medgyes és Gaál is betalálhatott volna. A 68. percben egy ártalmatlan szituációban egy ütközést követően tizenegyest kapott a Sopron: Zamostny magabiztosan értékesítette a büntetőt (2-3).

Hamar jött az egyenlítés ismét: a 71. percben Gosztonyi 21 méterről, szabadrúgásból vette be a vendégkaput (3-3). Helyére a következő percben Könczöl érkezett. A 78. percben Fehér Zoltán helyére Gönczö jött. Az utolsó tíz percben már nem volt változás, így gólzáporos meccsen hat gólt láthatott a kilátogató néhány tucat néző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik