NB I

DVSC: Coulibaly mégsem tér vissza

Nem lesz újra a debreceniek játékosa a korábbi NB I-es gólkirály, már nem is tárgyalnak vele.

Kapcsolódó cikkek

A DVSC egykori gólkirálya kétszer is járt a városban, de nem tudtak megegyezni vele a visszatéréséről. „Már nem tárgyalunk Coulibalyval, nincs kapcsolat a klub és a játékos között” – közölte a dehir.hu érdeklődésére Róka Géza sportigazgató.

Mint ismert, a csatár szerződése lejárt a francia Lens csapatánál, nem hosszabbítottak vele, ezután szabadon igazolhatóvá vált. A DVSC-TEVA szerette volna visszacsábítani, Coulibaly először júliusban járt Debrecenben, tárgyalt Szima Gábor klubelnökkel, de megegyezés nem született, pedig Kondás Elemér azt mondta az átigazolási terv hallatán: „biztos vagyok benne, hogy tudnánk használni”.

A 34 éves francia labdarúgó szeptember elején ismét eljött Debrecenbe, és újra találkozott Szima Gáborral. Ekkor már arról is lehetett hallani, hogy a Fradinak és a Videotonnak is ajánlkozik.

Az most már biztosnak tűnik, hogy Coulibaly nem ölti magára újra a Loki mezét, de a hírek szerint a Ferencvárosnál és Székesfehérváron sem számolnak vele. A dehir.hu meg nem erősített információi szerint folyamatosan emelte a fizetési igényét a debreceni tárgyalások során, a végén már kétszer annyit kért, mint amekkora fizetésről szó volt a tárgyalások elején.

Adamo Coulibaly a Loki történetének egyik legsikeresebb csatára, volt olyan idény, amely során húsz gólt lőtt, amivel az NB I gólkirálya lett. Bajnoki aranyérmet is nyert, sőt Bajnokok Ligája-főtáblás gólt (a Fiorentina ellen) is jegyzett a debreceni csapat színeiben. A DVSC-hez 2009-ben igazolt, három évvel korábban még egy hetedosztályú francia csapatban játszott, és a Peugeot-gyárban éjszakai műszakos targoncavezetőként dolgozott. Debreceni évei alatt mindig ő lett a házi gólkirály. A transfermarkt.de jelenleg 500 ezer euróra taksálja az értékét, debreceni évei alatt 2013 elején volt a legértékesebb, akkor 750 ezer euróra becsülték.

Olvasói sztorik