NB I

Szekeres Adrián szerint nincs értelme a múlton rágódni

Visszakerült a fehérváriak keretébe az egykori U20-as világbajnoki bronzérmes védő; kitérők után is azt mondja, nem érdemes azon töprengeni, mi történhetett volna másképp.

Kapcsolódó cikkek

Még Paulo Sousa edzősködése alatt szerződtette a Videoton az MTK-tól az U20-as válogatottal 2009-ben világbajnoki bronzérmet szerző Szekeres Adriánt. A középhátvédnek nem sikerült megragadnia a fehérváriak első keretében, az elmúlt években Felcsúton és Dunaújvárosban szerepelt kölcsönben. Most viszont megkapta az újabb esélyt, Kovács Zoltán sportigazgató visszavitte őt a fehérváriakhoz. A Rangadó.hu megkeresésére az elmúlt időszakról és az új reményekről nyilatkozott a játékos.

– Lehetőség és kihívás számomra, hogy visszakerültem a keretbe. Az elmúlt két év nem úgy sikerült, ahogy terveztem – mondta Szekeres Adrián. – Dunaújvárosban az utolsó pillanatig harcoltunk a bennmaradásért, sajnos nem sikerült. A nyár közepéig kérdéses volt, hol folytatom: voltak érdeklődők az első osztályból is, de sajnos egy korábbi sérülésem hátráltatott és nem akartam dönteni, amíg nem voltam százszázalékosan egészséges. Mire felépültem, kinevezték Kovács Zoltánt a Videotonnál, ő pedig jelezte, hogy szeretne négy belsővédőt a keretben, ezért maradjak. A mostani hét elejétől már a felnőtt csapattal tudtam edzeni, előtte pedig az NB III-as együttesnél Disztl László irányításával nagyon jó edzéseken vettem részt. Rendben vagyok, csak még vissza kell rázódnom, hiszen utoljára az előző szezon végén játszottam.

A Videotonnál nagy a konkurencia a középhátvéd poszton, ezzel tisztában van: a válogatott páros, Juhász Roland és Lang Ádám mellett a brazil Vinícius is alapember. Szekeres Adrián vállalja a megmérettetést.

– Hogy a jövő mit hoz, az majd kiderül. Készen kell állnom, egész nyáron úgy készültem, hogy ha valahova hívnak, tudjak játszani. Most is ez a cél: ha hívnak a keretbe, azonnal hasznára tudjak lenni a csapatnak. Nyilván előrébb tartanak azok a társaim, akik folyamatosan játszottak és edzettek a felkészülés során, ráadásul nagyon erős ezen a poszton a keret, de nem számolgatom az esélyeimet. Nincs értelme azon töprengeni, mi lesz, az én dolgom, hogy jól dolgozzak.

Annak idején az MTK-nál fiatalon is kezdett alapemberré válni, ez Fehérváron nem sikerült, de a múlttal nem kíván foglalkozni.

– Felesleges már azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha… Az elmúlt évekből megtanultam, hogy nem szabad mindig azonnal igent mondani, ha keresik az embert. Ezért is mérlegeltem többet a nyáron. Hogyha annak idején maradok az MTK-ban, lehet, hogy több NB I-es meccsem lenne mára, de akkor jó szerződést kötött a két klub, szerintem én is tudtam profitálni abból, hogy eljöttem, azóta voltak apróbb kanyarjaim, de mindig megtettem a csapataimért, amit tudtam. A helyes hozzáállás szerintem az, ha mindig a legtöbbet próbálja kihozni magából adott helyen az ember – mondja ezzel kapcsolatosan.

A közelmúltat az annak idején hatalmas jövőképpel és reményekkel felruházott, hat éve világbajnoki harmadik U20-as válogatott játékosaival kapcsolatban is mindig emlegetik. Szekeres abban a csapatban meghatározó tag volt, a jelenlegi magyar válogatottba viszont ő és a többiek sem azok: Koman Vladimiren és Németh Krisztiánon kívül más nem is került tartósabban a nemzeti tizenegy közelébe. Szekeres szerint ez részben várható volt.

– Mindig azt szokták mondani, jó, ha korosztályonként két-három játékos felkerül később a felnőtt válogatotthoz. Mi akkor egy szó szerint vett csapat voltunk, nagyon jól működött együtt az a társaság. Lehet, hogy nem úgy alakult egyesek karrierje, ahogy szerettük volna, de erre is azt mondom, kár lenne utólag bosszankodni. Minden társam ott próbálja a maximumot nyújtani, ahova került. Lehet, hogy a közvélemény többet várt a későbbieket illetően, talán mi is hibáztunk, a jelenlegi nagy válogatottban csak Németh Krisztián van ott, neki persze szívből szurkolok. Még nem teljesen elveszett korosztályról beszélünk – tette hozzá a Videoton hátvédje.

Olvasói sztorik