NB I

Sztárcsatárt csábított a Videoton

Nem sok hiányzott, hogy az angol Premier League-ből érkezzen egy támadó Székesfehérvárra.

Kapcsolódó cikkek

A Videoton FC nemrégiben kinevezett sportigazgatója, Kovács Zoltán a vidi.huoldalon elárulta: nagyon közel jártak ahhoz, hogy elcsábítsanak egy csatárt az angol élvonalból. Ez végül nem sikerült, de még van esély arra, hogy új támadó csatlakozzon a kerethez.

– Hétfőn éjfélkor lezárult az átigazolási időszak, amelynek tulajdonképpen a hajrájában csatlakozott a Videotonhoz. Hogyan értékeli az elmúlt néhány hetet?
– Sikeresnek értékelem. Egy dolog miatt van hiányérzetem, hogy csatárt egyelőre nem sikerült igazolnunk. Az egyelőre szót mindenképp kiemelném, hiszen szabadon igazolható labdarúgóval még minden további nélkül megegyezhetünk, ha úgy alakul. Most éppen ezen dolgozunk, meglátjuk, mi lesz belőle – mesélt Kovács Zoltán. – Annyit azonban elárulhatok, hogy nagyon közel jártunk ahhoz, hogy tető alá hozzunk egy hatalmas igazolást. A Premier League-ből hoztunk volna egy csatárt, és már a repülőjegye is le volt foglalva, végül vasárnap este kapott Franciaországból egy ajánlatot, azzal pedig nem tudtunk versenyezni. Őt ugyan elvesztettük, de az élet nem áll meg, keményen dolgozunk tovább, hogy még erősebb legyen a Vidi. Most a szabadon igazolható labdarúgók közül tudunk szemezgetni, de csak akkor fogunk igazolni, ha valóban erősítést jelentő játékossal tudunk megállapodni. Csak azért nem fogunk ide játékost hozni, hogy eggyel több csatár legyen a keretben.

– Többször is elmondta, hogy nem kell kapkodni az edzőkérdésben, de most, hogy lezárult az átigazolási időszak, ez lesz a következő nagy kihívás…
– Azért nem most kezdek el ezzel foglalkozni, hiszen miközben az új játékosok megszerzésén dolgoztam, folyamatosan kerestem azt az edzőt is, aki minden szempontból megfelel azoknak a kritériumoknak, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a csapat teljesíteni tudja a kitűzött célokat. Ma már ott tartunk, hogy kialakult egy jól látható kör, amelyben a szóba jöhető edzők szerepelnek. Most mélységeiben kell megvizsgálnunk a jelölteket. A Vidinek adott a jól felépített belső rendszere, kialakult a játékoskerete, és megvannak a céljai. Az én értékrendemben a modern és jó edző egyben jó pedagógus, jó pszichológus is, színvonalas edzéseket tart, megtalálja a közös hangot a játékosokkal, emellett sikerül elérnie, hogy magas szintű legyen a csapat munkamorálja és a fegyelem is. Egy mai, modern edzőnek ezt mind tudnia kell. Én pedig ilyen edzőt keresek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik