NB I

Gyurcsó érték, nem akarják eladni

A Videotonnál nincs „Gyurcsó-ügy” – mondja a sportigazgató; a tárgyalások még csak most kezdődnek a lejáró szerződésű szélső és a klub között, amely megtartaná.

Kapcsolódó cikkek

Érdekes nyilatkozatot tett a Lech Poznan elleni EL-kiesést követően Pető Tamás, a Videoton megbízott edzője: azt mondta, Gyurcsó Ádám azért nem volt a kezdőcsapatban, mert mentálisan és fizikálisan nem állt készen a mérkőzésre. A klub egyik legértékesebb játékosáról van szó, akinek télen lejár a szerződése, de arról lehetett olvasni, hogy egyelőre nem egyeztek meg a folytatásról. A Rangadó.hu érdeklődésére a fehérvári sportigazgató, Kovács Zoltán kategorikusan cáfolta, hogy bármilyen ellentét lenne vezetők és játékos között:

– Gyurcsó Ádám értéke a klubnak és szeretnénk megtartani. Mivel csak néhány napja töltöm be ezt a pozíciót, még nem jutottam el vele a tárgyalásokig, de biztosítottam róla, hogy szeretnénk meghosszabbítani a szerződését. Nincs miért idegeskedni, persze, nyilván szeretnénk minél hamarabb megnyugtatóan rendezni a dolgot. A szerződtetési tárgyalás a klub és a játékos ügye, szeretnénk, ha ez nem a nyilvánosság előtt zajlana – jelentette ki Kovács. A leendő szerződéshosszabbításról tehát semmi konkrétumot nem árult el.

– A jó megállapodás az, amivel mindkét fél elégedett lehet. Erre törekszünk. A klub, ismétlem, ésszerű keretek között mindent elkövet azért, hogy az értékeit megtartsa, ez nem lehet kérdés. Találgatásokkal a továbbiakban sem szeretnék foglalkozni.

A Lech Poznan elleni visszavágón (0-1) Gyurcsó a hajrában csereként pályára lépett – a kezdő-tizenegyből való kihagyásának pusztán szakmai okai voltak, a klubigazgató szerint.

– Nem tizenegy játékosból áll a keret, Pető Tamás pedig úgy ítélte meg, hogy van, akinek pihenésre van szüksége, illetve akire a hétvégi bajnoki rangadón számít. Semmi különös nem történt, a két dolgot nincs értelme összemosni – zárta le a történetet Kovács Zoltán.

A Vidi vasárnap a szintén nem túl jó formában lévő Debrecent fogadja a Sóstón, ezek szerint alighanem ismét Gyurcsó Ádámmal a kezdőcsapatban. Mivel a csapat európai selejtező-góljainak kétharmadát ő szerezte (háromból kettőt…), alighanem szüksége lesz a játékára a kiesőhelyen álló bajnoknak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik