NB I

Nem bünteti az MLSZ a szarozást

Böde Dániel és Pető Tamás is megússza, hogy ország-világ előtt, a tévében trágárkodott.

Kapcsolódó cikkek

Habár a csapatokat előszeretettel bünteti az MLSZ a nyomdafestéket nem tűrő lelátói rigmusok miatt, ezúttal Böde Dániel és Pető Tamás is megússza, hogy ország-világ előtt trágárkodott – írja a Bors.

Két férfi, egy eset. A hétvégén a ferencvárosi csatár, Böde Dániel után a székesfehérvári edző, Pető Tamás száját is élő tévéadásban hagyta el a szar szó. A futballista amiatt dühöngött, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány a hét forduló alatt szerzett nyolc gólja ellenére kihagyta a válogatott keretéből.

Vasárnap este aztán a Videoton megbízott edzője, Pető Tamás sem tudta türtőztetni magát. A Debrecen felett aratott 1-0-s siker hevében az őt és csapatát kritizáló francia elődjének, Bernard Casoninak üzent.

Habár az MLSZ tűzzel-vassal irtja, bünteti a lelátói trágárkodást, ezúttal nem lesz következménye a történteknek.

– Örömmel vesszük, ha valaki nem közhelyeket pufogtat, hanem őszintén elmondja a véleményét. Az obszcenitásnak viszont nincs helye a tévé képernyőjén, mert az bánthatja mások jó ízlését, ráadásul az illető saját magára, a klubjára és a futballtársadalomra is szégyent hoz. Ettől függetlenül ezekben az esetekben nem mások megbántása volt a cél, ezért nem büntet a fegyelmi bizottság. Reméljük, a klubok figyelmeztetik a nyilatkozókat, hogy a jövőben mellőzék az ilyen megnyilvánulásokat – árulta el Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik