NB I

Minőség, „szar” játékosokkal is

Kapcsolódó cikkek

Videoton–Debrecen 1-0

Pető Tamás, Videoton: – Nagyon sokat tettünk a győzelemért, nagyon jól játszott a csapatom, örülök a győzelemnek. Frissebbek, dinamikusabbak voltunk, mint eddig, és elhittük, hogy igenis tudunk nyerni. Bebizonyítottuk, hogy középszerű, „szar” játékosokkal is tudunk minőségi játékot nyújtani.

Kondás Elemér, DVSC: – Úgy gondolom, hogy akár nyerhettünk is volna. Levettek minket a bal oldalon az utolsó percekben, de ebből nem kellett volna gólt kapnunk. Sajnos a szerencse sincs velünk. Mindkét csapat figyelt arra, hogy ne kapjon gólt. Sajnálom, hogy egy megpattanó lövéssel tudtunk kikapni.


Békéscsaba–Haladás 0-1

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Az első játékrészben nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a csapat, akadt aki különösen halvány volt, nem véletlenül cseréltem többet is a szünetben. Bosszantó az újabb vereség, de nem pánikolunk. Sajnos, rossz passzban vagyunk, de a találkozó végén látottak már bizakodásra adnak okot. Az előttünk álló két hét jó lesz arra, hogy még többet dolgozzunk. Kezd kirajzolódni, kire lehet számítani, és kik azok, akik nem ütik meg az NB I szintjét.

Mészöly Géza, Haladás: – Értékes győzelmet arattunk. A találkozó elején nehezen kaptuk el a fonalat, azt hittem, hogy meg lehet szokni ezt a pokoli meleget, de nem… Aztán ahogy hűlt az idő, úgy lettünk egyre jobbak. Sajnálom, hogy utána nem rúgtuk meg a második gólunkat, akkor könnyebb lett volna a vége. A végén jöttek is előre a hazaiak, de összességében mi uraltuk a játékot, és jobbak voltunk a Békéscsabánál.

(forrás: bmsextra.hu)


Ferencváros–Paks 2-0

Thomas Doll, FTC: – Az első félidőben jól játszottunk, a második félidőre viszont megszűnt a játékunk. Kevesebbet futottunk, több labdát adtunk el, hiányzott az akarat, túl biztosak voltunk magunkban. Ez volt a hetedik győzelmünk zsinórban, magas szinten panaszkodom csak. A második félidő nem volt rendben, de ezt a csapat is tudja. A szünetben néhány játékosunk a válogatottnál lesz, a többieknek erőnléti edzések lesznek. Októberben még lesz egy kisebb szünet, aztán decemberig nincs megállás – megpróbáljuk kicsit felhozni a csapatot.

Csertői Aurél, Paks: – Túl sokat játszottunk kivárásra, aztán jöttek az egyéni hibák. Tíz percig úgy alakult a meccs, hogy a Fradi kapu felé sem jött. Aztán jött két rossz passz, és eldőlt a mérkőzés. A második félidőben nyolc olyan kontrát vezettünk, ami mind gólveszélyes volt. Az utolsó negyedórára friss játékosokat hoztam be. Az idegenben elmaradó gólok egyéni kérdés, ezeken úgy lehet változtatni, hogy a négy a három elleni szituációkat be kell lőni.


Bp. Honvéd – Puskás Akadémia 0-0

Marco Rossi, Honvéd: – Csapatomat nem tudom elmarasztalni, mert játékosaim betartották a taktikát, ha valamit felróhatnék nekik, az a labdajáratás lassúsága lehet. De összességében azt kaptam a mérkőzéstől, amire számítottam. Nyolcvan percig lezártuk a területeket, így az ellenfél csak a mérkőzés végén vezetett veszélyes támadásokat. Az ellenfelünk visszahúzódott saját térfelére, és bár számítottam erre, roppant nehéz volt helyzetet kialakítanunk, ráadásul kontratámadásokra sem volt lehetőségünk. Kicsit nehezen emésztem meg, hogy az utóbbi időben több mérkőzés is volt, amelyek pontokba került. A Debrecen és az Újpest ellen meg nem ítélt leshelyzetek érzékenyen érintettek. Ezúttal is volt néhány tévedés, amelyekből nem a csapatom húzott hasznot. Remélhetőleg hamarosan kikerülünk ebből a helyzetből

Robert Jarni, Puskás FC: – Úgy gondolom, jó teljesítményt nyújtott mind a két csapat a mérkőzésen. Hiányoztak ugyan az utolsó passzok és a pontos befejezések, de nem lehet elmarasztalni a játékosokat. A második félidő nagy részében mi diktáltuk a tempót, nekünk voltak komolyabb gólszerzési lehetőségeink. Többször sikeresen átjátszottuk magunkat a széleken, ám sajnos a gólszerzés így sem jött össze. Elégedettek vagyunk a megszerzett egy ponttal, de még inkább örömet jelent számunkra az a fegyelmezett játék és az akarat, amit a fiúkon láttunk.

forrás: pfla.hu


Diósgyőr–Újpest 2-1

Bekő Balázs, DVTK: – Nagy akarattal játszottunk egész mérkőzésen, az első félidőben egy picit talán fejetlenül, ész nélkül. Az akarat akkor is megvolt, csak kapkodásba ment át. Emiatt nem nagyon alakult ki játék, az Újpest annyit adott ki magából, amennyit kellett. A második játékrészre azt kértem, hogy ugyanezzel az akarattal játsszunk, de nyugodjunk le, kerüljünk mögéjük a széleken. Megvoltak a lehetőségeink, de nem úgy jöttek be a labdák, vagy nem jó helyen érkeztünk, hogy ziccert tudjunk kialakítani, de végig hittünk abban, hogy gólt tudunk szerezni. A végén tizenkilencre lapot húztunk, és bejött. A győzelem már csak hab a tortán, már ezért az élményért megérte Diósgyőrbe jönnöm. Mindig azt mondtam, ha nagyon sokat teszel valamiért és megküzdesz érte, akkor a futball visszaadja azt, amit korábban elvett. Így történt most is. Hangsúlyozom, hogy nem érdemtelenül, nem így történt volna, ha nem küzdünk, csúszunk-mászunk a pályán, gratulálok a csapatomnak! Ez a szív diadala volt, ennél jobban is tudunk játszani.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Kilencven percig jól játszottunk, az utolsó hat perc azonban… Nem tudtuk hárítani az ellenfél hosszú labdáit, különösen miután Kálnoki Kis sérülés miatt kiállt. A második félidőben rengeteg lehetőségünk volt, hogy egy második góllal befejezzük a mérkőzést, azonban nem tudtuk kihasználni azokat. Elveszítettük a mérkőzést, de úgy gondolom, jól játszottunk, ezért gratulálok a saját csapatomnak, a Diósgyőrnek pedig gratulálok a győzelemhez!

forrás: dvtk.eu


Vasas–MTK 0-1

Simon Antal, Vasas: – Jól kezdtük a mérkőzést, az első húsz percben letámadtunk, volt két helyzetünk, de ezek kimaradtak. Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, az MTK előtt is adódtak lehetőségek, sajnos megint a végén kaptunk egy gólt. Tanulni akartunk a felcsúti hibánkból, ezért szerettük volna minél előbb eldönteni a mérkőzést. Sajnos azonban megint nem sikerült gólt rúgnunk. Most következik egy kéthetes szünet, ez arra jó lesz, hogy a támadójátékunkat tovább csiszoljuk, van egy-két játékos, akik később érkeztek hozzánk, az ő beépítésükhöz kell egy kis idő.

László Csaba, MTK: – Először küzdöttünk a meleggel, aztán magunkkal, de végül sikerült nyernünk, ez a legfontosabb. A Vasas jól kezdett, de úgy érzem, utána mi irányítottunk, több helyzetünk volt. Azt nehéz lenne megmondani, hogy az előttünk álló szünet jót tesz-e majd a csapatnak, mindenesetre dolgozunk tovább. Egy-nullás vezetésünk után lezárhattuk volna a meccset, de sajnos rossz döntést hoztunk. Most az a legfontosabb, hogy nyertünk.

forrás: vasasfc.hu

Olvasói sztorik