NB I

Böde kihagyását nem érti

Az egyik legjobb magyar női labdarúgó, Vágó Fanny többször játszott a románok ellen, és légiósként szerepelt Romániában is.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott pénteken 20.45-től fontos Európa-bajnoki selejtezőt játszik Románia ellen a ferencvárosi Groupama Arénában. A több szempont miatt is kiemelkedő mérkőzés előtt a Délmagyarország megkérdezte a szegedi Vágó Fannyt, aki a női válogatott tagjaként többször győzött már a románok ellen. A Tisza Volánban nevelkedő 24 éves játékos légiósként is megfordult a szomszédos országban, így igazán közeli képet tud festeni a román futballról.

– A nők között körülbelül azonos erősségű a két ország csapata. Klubszinten másfél évet szerepeltem az Olimpia Cluj együttesében, kétszer is bajnokcsapat tagja voltam – mondta Vágó Fanny, aki a tavaszi szezont már az osztrák St. Pöltennél töltötte, és a következő idényben is ottmarad. – Mivel kolozsvári csapatban szerepeltem, semmilyen gondom nem volt, ha magyarul szóltam az emberekhez, legtöbbször azt is megértették. A román csapattársaim is korrektül viselkedtek, de tudom, hogy mondjuk Bukarestben esett már kár magyar rendszámú autókban…

– A fiúk meccsét tévén nézem, nagyon jó lenne nyerni itthon! Nehéz lesz, mert Dárdai Pálnak minden sikerült kapitányként, Bernd Storcknak ezt a vonalat kellene folytatnia. Sokat segítene a magyar labdarúgásnak, ha győznénk, és továbbra is jó eséllyel pályáznánk a kijutásra. Azt mondjuk nem értem, hogy Böde Dániel hogy maradt ki a keretből, ő a legjobb formában lévő, Magyarországon játszó támadó – mondta Vágó Fanny, majd hozzátette: édesapja, az elismert edző, Vágó Attila a helyszínen szurkol majd a csapatnak.

Olvasói sztorik