NB I

Radó: „A formámra nem lehet panasz”

Az első Fradi-gólját már megszerezte a fiatal támadó, a következő lépés a kezdőcsapatba kerülés.

Kapcsolódó cikkek

A debreceni 3-0-s rangadónyerés alkalmával megszerezte első gólját új csapata, a Ferencváros színeiben Radó András, akit idén nyáron Szombathelyről szerződtettek. A klubváltása már korábban is szóba került, de a két klub tavaly még nem tudott megegyezni egymással. Hogy a következő bajnoki mérkőzésen, a Paks ellen kezdőként kap-e lehetőséget Thomas Doll vezetőedzőtől, azt egyelőre nem lehet tudni, de az FTC csütörtöki sajtóbeszélgetésén a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: fizikálisan jól érzi magát, és megítélése szerint a formájára sem lehet panasz.

– Az első ferencvárosi gólja nagyjából olyan mérföldkőnek számít, mint élete első NB I-es találata volt?
– Igen, mondhatjuk, hiszen az új csapatomban viszonylag hamar sikerült megszereznem az első gólomat, remélem, jönni fog a több is. Az első találatomra természetesen ma is jól emlékszem: a Videoton ellen szereztem egy kettő-kettes mérkőzésen – mondta Radó András.

– Mi a következő lépés, amit szeretne megtenni új klubjában?
– Egyértelműen a kezdőcsapatba kerülés. Másfél hónapja kerültem ide, és tisztában voltam azzal, hogy nagy a konkurenciaharc, de amikor beállok, igyekszem mindent megtenni. Azt gondolom, eddig sikerült jól játszanom. Várom a lehetőséget, és remélem, hogy előbb-utóbb a kezdőben is helyet fogok kapni.

– Milyen erőben, milyen formában érzi magát?
– Fizikálisan abszolút jól érzem magam, és a formámra sem lehet panasz. Mivel mostanában kevesebbet játszottam, ezért annyira nem jön ki, de ha idővel többet játszom, akkor ez még inkább látszani fog.

– Eddigi pályafutásának melyik időszakára emlékszik vissza a legszívesebben?
– Azt említeném, amikor tizennégy góllal és több mint tíz gólpasszal zártam. Nyilván az volt eddig a legjobb szezonom, remélem, egyszer ezt meg fogom tudni ismételni, vagy akár túlszárnyalni.

– Nem túlzás kijelenteni, hogy a ferencvárosi szerződésével egy álom vált valóra?
– Igen, mondhatjuk, hiszen már tavaly is volt róla szó, hogy szeretne megszerezni a Fradi, de szerződésem volt a Haladásnál, és a két klub nem tudott megegyezni, úgyhogy akkor még nem jött össze. Most szerencsére igen, aminek nagyon örültem, és már be is tudtam illeszkedni.

– A szombathelyiek ott vannak a dobogón, mit szól hozzá?
– Nagyon örülök neki! Szombathely a pályafutásomnak nagyon fontos állomása, nagyon sokat köszönhetek a városnak, és továbbra is figyelemmel kísérem a szereplésüket. Nem mondanám meglepőnek az eddigi teljesítményüket, bár a harmadik hely talán tényleg meglepő, de az új igazolásokkal ott is nagyon jó keret jött össze, illetve a csapat már az előző bajnokság végén is jól nézett ki. Szurkolok nekik, hogy továbbra is jól szerepeljenek, kivéve, amikor velünk játszanak!

Olvasói sztorik