NB I

Radó-ügyben alaposan átverték az Újpestet

A lilák nagyon szerették volna leigazolni a csatárt, de szerintük a szombathelyiek nem viselkedtek valami korrekten...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nem akadt elegendő ülőalkalmatosság a Szusza Ferenc Stadion médiatermében, annyian voltak kíváncsiak az Újpest FC szerda délutáni sajtótájékoztatójára, amelyen Nebojsa Vignjevics vezetőedző, Gyarmati Eszter ügyvezető, Balajcza Szabolcs csapatkapitány és szinte az összes új játékos megjelent.

Az ügyvezető-asszony elmondta: az MLSZ irányvonalát követték az igazolások során, ez a magyar játékosok arányából látszik is. A keretük egyelőre nem végleges, vannak olyan posztok, amelyek megerősítése még szükséges, ezeken továbbra is dolgoznak. A stadionrekonstrukció ütemezése a múlt héten vált véglegessé. Az illetékesek akceptálták a klub kérését, hogy ne kelljen elköltözniük, ezért október végéig itthon játszhatják a hazai meccseiket, a Békéscsabával és a Bp. Honvéddal pedig felcserélték a pályaválasztói jogot. Október végén kezdődik a felújítás, amely február végén zárul, tehát a tavaszt megújult környezetben kezdheti a csapat.

A Haladásból a Ferencvároshoz igazoló Radó Andrásról Gyarmati Eszter elmondta: több mint két héttel ezelőtt, július 3-án, pénteken egyeztetett Illés Bélával, a szombathelyiek többségi tulajdonosával, és kérte, jelöljön meg egy kivásárlási árat, amiért elengedik a fiatal csatárt. Ez megtörtént, az ügyvezető két percen belül visszahívta, és közölte, hogy hajlandóak kifizetni azt az összeget. Egy órán belül a szerződéstervezet is a Haladásnál volt, ott pedig megígérték, hogy szombaton a játékossal egyeztetve aláírják.

Az újpestiek mindenben megegyeztek a játékossal is (a fizetéséről is), de a szombathelyiek folyamatosan hitegették őket, azt mondták, Radó pótlására keresik a megfelelő játékost. Illés Béla nem említette, hogy akár kútba is eshet a megállapodás, Gyarmati Eszter csak a sajtóból tudta meg, hogy végül a Ferencváros lett a befutó. Kifejtette: nagyon csalódottak, amiért az adott szó nem volt elég, de a jogszabályok szerint ilyen esetben csak akkor lehet kikényszeríteni az átigazolást, ha már megszületett az írásbeli megállapodás.

Aszmir Szuljics ügyéről nem kívánt nyilatkozni, azt viszont megtudhattuk, hogy Mohl Dávid is az Újpest játékos lesz, de a rendezetlen pécsi helyzet miatt egyelőre nem tudják bejelenteni az érkezését.

Nebojsa Vignjevics vezetőedző kifejtette: boldog és elégedett a felkészülés miatt. Új csapat áll össze, de az elvégzett munka sikeres volt, még akkor is, ha sok kihívás elé állította a beilleszkedés és az új stílus elsajátítása az érkezőket. Nem volt könnyű az elmúlt néhány hét, de minőséget képviselnek a játékosok, ezért bizonyára nem lesz gond a bajnoki kezdéssel.

Radó András ügyével kapcsolatban megjegyezte, örül, hogy a szombathelyi futballista végül nem jött ide, mert ha valóban akart volna, akkor ideigazol, de mivel nincs itt, fölösleges róla bővebben beszélni. Megmutatta, valójában milyen személyiség, nem illik az Újpesthez.

Balajcza Szabolcs csapatkapitány elmondta: nagyon hosszú volt az edzőtábor, de a csapat gerince megmaradt, ami köré a vezetőedző felépíti az új játékosokat. Olyanokat igazoltak, akik igazodnak az újpesti mentalitáshoz, és már a létszám is olyan, hogy harc alakulhat ki a csapatba kerülésért.

Eden Hazard öccse, Kylian Hazard reméli, hogy az edző elegendő lehetőséget ad neki ahhoz, hogy bizonyítsa, nem véletlenül érkezett, és rászolgál a bizalomra. Kovács Zoltán kapus tisztában van Balajcza Szabolcs karrierjével, és azzal, mekkora ikon a klubnál. Számára nem úgy sikerült az előző szezon, ahogy tervezte, még mindig van lemaradása, de azon dolgozik, hogy ez eltűnjön, utolérje magát, és versenyhelyzet alakuljon ki a posztján, ha pedig lehetőséget kap, szeretné megragadni.

Filkor Attila elmondta, hogy tíz év után tért haza, szeretné bizonyítani, hogy idevaló, minél jobb teljesítményt nyújtana. Az olasz- és franciaországi időszakáról nem volt hajlandó nyilatkozni.

Windecker József nagy célokkal érkezett, de ezt sajnos most újra kell értékelnie, mert keresztszalag-szakadást szenvedett Belgiumban. Mindent megtesz, hogy mielőbb felépüljön, nehéz időszak vár rá, de pozitívan áll hozzá, januártól szeretne teljes értékű edzésmunkát végezni.

Olvasói sztorik