NB I

MTK: boldogan mennek vendégségbe

Hrepka Ádám szerint csupán minimális előnyt jelent majd a Vasasnak a hazai pálya szombaton.

Kapcsolódó cikkek

Két hazai csapat egymás ellen, avagy főbérlő az albérlő ellen – ez a pikantériája a szombati Vasas–MTK fővárosi rangadónak, amire Angyalföldön kerül sor, az élvonal hetedik fordulójában. A Vasasnak ugye évtizedek óta ez az otthona, a kék-fehérek pedig a jelenlegi szezonban itt játsszák a hazai mérkőzéseiket, mivel új stadiont kapnak. További érdekesség, hogy az MTK eddig jobban szerepelt (9 pont) a Fáy utcában, mint a valódi házigazda (3 pont).

A kék-fehérek csatára, Hrepka Ádám elmondta, hogy minden mérkőzésen hasonló taktikával próbálnak fellépni, nincs kimondottan hazai vagy idegenbeli játékuk, tehát ez biztosan nem fogja befolyásolni a mostani mérkőzést.

– Mi várható az újonc elleni, szombati találkozójukon?
– Ahogy elnéztem a Vasas eddigi játékát, abszolút nyílt meccsre számítok, biztos vagyok benne, hogy jóval élvezhetőbb találkozó lesz, mint a Videoton elleni, mert tény, hogy az nem volt valami közönségszórakoztató. A Vasas az eddig látottak alapján nyílt támadófocit játszik, bízom benne, hogy – úgymond vendégként – lesz lehetőségünk a gólszerzésre. A helyzetkihasználással még vannak gondjaik, alakulhattak volna máshogy is az eredményeik. Félig-meddig már nekünk is hazai pálya az Illovszky-stadion, tehát ettől nem kell tartanunk. Háromesélyesnek tartom a meccset, de ha meg tudnánk nyerni, akkor a válogatott szünet előtt a dobogón lehetnénk, márpedig mindig jó érzés ránézni a tabellára, ha a csapatunk a dobogón van – kezdte Hrepka Ádám.

– Van különbség a hazai és az idegenbeli játékuk, taktikájuk között?
– Próbálunk ugyanúgy játszani idegenben és otthon is. Szerencsére otthon eddig nem kaptunk gólt, és megnyertük a meccseinket, remélem, ez a sorozat ezután is folytatódni fog. Tehát nincs különbség, illetve nem lenne szabad különbségnek lennie. Az más kérdés, hogy esetleg nem úgy játszunk idegenben, ahogy szeretnénk, de a terv mindig ugyanaz. Minden mérkőzésen próbálunk hasonló taktikával fellépni, valamikor összejön, valamikor kevésbé, de a legfontosabb mindig a három pont. Ha nem szórakoztató a játék, az nem olyan nagy gond, de legyen meg a három pont. Inkább, minthogy szemet gyönyörködtető játékkal nulla pontot szerezzünk…

– Önöket nem zavarja, hogy nem szórakoztató a játékuk?
– Úgy érzem, ez ránk összességében nem igazán jellemző, általában azért nem játszunk olyan szörnyű és nézhetetlen meccseket. Néha-néha becsúszik egy rosszabb mérkőzés, és olyankor mindenkit zavar, hogy nem úgy játszunk, ahogyan kellene, de a három pont kárpótol a gyengébb teljesítményért.

– Melyik csapatnak jelenthet nagyobb előnyt, hogy a Fáy utcában lesz a mérkőzés?
– Ha jelent is, akkor nagyon minimálisat. Ez a Vasas pályája, évtizedek óta ott játszik, de mi is szeretünk odajárni, pláne, amíg megnyerjük a meccseinket. Ha nullapontosak lennénk, nyilván negatív érzésekkel mennénk oda, de ameddig jönnek a győzelmek, addig boldogan térünk vissza.

Olvasói sztorik