NB I

Mellőzi saját akadémistáit a Puskás FC

Idén harmadannyi játékperc jut a saját nevelésű játékosoknak, mint a feljutás után.

Kapcsolódó cikkek

Ha valakinek szemernyi kétsége lett volna, hogy Orbán Viktor számára a Puskás FC olyan, mint másnak egy számítógépes menedzserjáték, amelyben a nulláról kell felépíteni egy ütőképes focicsapatot, akkor annak az idei szezonban be kell látnia: igenis, ezt a játékot űzi a miniszterelnök is, csak az életben – írja a Bors.

A cél ma már nem a tehetséggondozás, hanem a minél jobb helyezés elérése az NB I-ben. Immár deklarált elvárás az első öt hely elérése. A változás folyamatára alapos, statisztikákkal tűzdelt elemzésben mutat rá a Futballsznob internetes blog. Kiderült: amikor a gárda feljutott az élvonalba, az első öt fordulóban még 1800 játékperc jutott a saját nevelésű játékosoknak. Az idén ennek alig harmada: 621 perc. Az sem mentség, hogy sok akadémista a Videotonhoz kerül, mert a mostani első öt körben 1275 percet kaptak a saját nevelésűek a két klubban együttesen.

Ugyanezen időszakban a Honvédnál – ahol máig fájó seb, hogy Puskás örökségéből kigolyózták őket – több mint 3100 játékpercet kaptak a Magyar Futball Akadémia növendékei. A vizsgált időszakban végig pályán volt Baráth Botond (23 éves), Botka Endre (21) és Bobál Dávid (19). Felcsúton Sallai Roland (18) 350 perccel éllovas. Amíg a Honvéd 11, a Puskás hat fiatalt vetett be a rajt során, mégis a kispestiek állnak a Fradi mögött a második helyen, míg a Puskás három ponttal lemaradva a hetedik.

Mindezek alapján kimondottan érdekesnek ígérkezik a ma 18 órától esedékes Honvéd–Puskás bajnoki meccs a Bozsik-stadionban…