NB I

Manjrekar James a DVTK játékosa

Kanadai válogatottat igazolt a Diósgyőr.

Kapcsolódó cikkek

A múlt héten csatlakozott a Diósgyőr keretéhez a 22 éves Manjrekar James, aki az előző idényben a Pécs csapatát erősítette. A háromszoros kanadai válogatott játékos kedden aláírta szerződését a DVTK-hoz, és miután a játékengedélye is megérkezik, már csak a szakmai stábon fog múlni, mikor mutatkozhat be miskolci színekben – írja aklub honlapja.

James 1993-ban született a Kis-Antillákon fekvő Dominikai Közösségben. Kilencéves korában családjával Kanadába költözött és az évek során állampolgárságot is szerzett. Labdarúgó-akadémián töltött éveit követően Európa felé fordult, spanyol és német próbajátékot követően a PMFC-nél állapodott meg. Eleinte az utánpótlásban szerepelt, tavaly októberben azonban bemutatkozott a felnőttek között is, és hamar kihagyhatatlanná vált, összesen 16 mérkőzésen lépett pályára, és az Újpest ellen a kapuba is betalált.

Időközben idén tavasszal meghívót kapott a kanadai válogatottba, ahol két felkészülési találkozót követően világbajnoki selejtezőn is pályára lépett. Nyáron pedig az U22-es (olimpiai) válogatottal a Pán-Amerikai Játékokon játszott három alkalommal.

– Eddig csak néhány edzésen vettem részt, ez az idő kevés ahhoz, hogy kiismerjem magam, de a társak nagyon barátságosak, segítőkészek voltak, mindenki kedvesen fogadott, úgyhogy eddig nagyon jók a benyomásaim – mondta Manjrekar James. – Nagyon örülök annak, hogy Diósgyőrbe szerződtem, és annak is, hogy Magyarországon folytathatom a pályafutásomat, hiszen az elmúlt években nagyon megkedveltem ezt az országot. Bízom abban, hogy sok mérkőzést fogunk majd megnyerni és sokszor örvendeztetjük majd meg a szurkolókat. Szeretnék meghatározó játékosa lenni a Diósgyőrnek.

Olvasói sztorik