NB I

DVSC–Fradi rangadó következik

A százszázalékos fővárosiak újabb fontos sikert arathatnak az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A listavezető, s egyedüliként százszázalékos Ferencváros Debrecenbe látogat az OTP Bank Liga hatodik fordulójának rangadóján.

A zöld-fehérek egyelőre megállíthatatlannak tűnnek, ráadásul eddigi öt mérkőzésükön mindössze két gólt kaptak. Thomas Doll együttese sorozatban 25 bajnokin nem talált legyőzőre, legutóbb az előző szezon tizedik fordulójában Diósgyőrben kapott ki.

Kondás Elemér csapata viszont nem kényeztette el szurkolóit a Nagyerdei Stadionban, ugyanis előbb a Puskás Akadémiával szemben veszített pontot (1-1), majd a Haladás győzött (0-1) a tavaly átadott létesítményben.

A Ferencváros mellett az Újpest rendelkezik a leghosszabb veretlenségi sorozattal az első osztályban: a lila-fehérek tizenkét forduló óta nem szenvedtek vereséget, igaz, legutóbb a Bp. Honvéd ellen csak a 88. percben szerzett góllal tudták kiharcolni a döntetlent. Nebojsa Vignjevic együttese ezúttal azt a Haladást fogadja, amely az előző idény végén a „tűzoltó” Mészöly Géza vezetésével éppen csak elkerülte a kiesést, most azonban kiválóan rajtolt, s a címvédő Videoton, valamint a Debrecen otthonában is győzött már.

A Videoton ezúttal az MTK vendége lesz: a fehérváriak egyetlen győzelemmel szerénykednek a tabella tizedik helyén, ráadásul csütörtökön az Európa Liga selejtező negyedik fordulójának első mérkőzésén 3-0-ra kikaptak a lengyel Lech Poznan otthonában. A lengyelországi mérkőzésen az eddigi másodedző, Pető Tamás irányította az együttest, miután szerdán a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Bernard Casoni vezetőedzővel.

OTP Bank Liga, 6 forduló

Augusztus 22. szombat

18 óra: Puskás Akadémia – Vasas FC, játékvezető: Bognár

18 óra: Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd, játékvezető: Erdős

18 óra: Újpest FC – Szombathelyi Haladás, játékvezető: Andó-Szabó (TV: M4)

18 óra: Paksi FC – Diósgyőri VTK, játékvezető: Pintér Cs.

20.30: Debreceni VSC-TEVA – Ferencvárosi TC, játékvezető: Szabó Zs. (TV: M4)

Augusztus 23. vasárnap

18 óra: MTK – Videoton FC, játékvezető: Kassai (TV: M4)

Olvasói sztorik