NB I

Novothny Soma a DVTK játékosa

Az U21-es válogatott alapembere Olaszországból tért haza, de csak kölcsönben.

Kapcsolódó cikkek

Bejelentette Novothny Soma leigazolását a DVTK; az olasz Napoli csapatától hazatérő fiatal csatár már szombaton délután, Pakson bemutatkozhat diósgyőri színekben.

– Nagyon örülök, hogy lezárult végre ez a hosszúra nyúlt folyamat. Július közepe óta tárgyalásban voltunk a Diósgyőrrel, közben a Nápollyal is meg kellett állapodnom a hosszabbításról. Remélem, hogy hasznos tagja leszek a csapatnak – mondta új klubja honlapján Novothny Soma.

A veszprémi születésű és nevelésű csatár a helyi csapat színeiben mutatkozott be a felnőttek között az NB II-ben. Néhány nappal 17. születésnapja előtt megszerezte első gólját is, amit a következő szezonban kilenc követett, mielőtt külföldre igazolt volna. 2011 végén a német 1. FC Köln is tesztelte, végül az olasz SSC Napoli szerezte meg a játékjogát először kölcsönbe, majd hét mérkőzésen szerzett hat góljával sikerült végleg meggyőznie őket.

A dél-olasz csapatban tétmérkőzésen csak a Primavera-bajnokságban szerepelt – csapatával bejutott a rájátszásba –, felkészülési találkozón azonban pályára lépett az első csapatban a Bayern München és a Girondins Bordeaux ellen is. Az utóbbi két évben olasz szokásoknak megfelelően többször kölcsönadták, legutóbb Dél-Tirolban játszott.

Először az U16-os válogatottba kapott meghívót, majd az évek múlásával folyamatosan alapembere lett a többi korosztályos válogatottnak is. Legutóbb az U21-es válogatottban lépett pályára Olaszország ellen.

Olvasói sztorik