NB I

Diósgyőrben edz Novothny Soma

Nem rendelkezik szerződéssel, de mindkét fél reményei szerint ez az állapot hamarosan megváltozik.

Kapcsolódó cikkek

Szerda reggel fél tízkor kocogtak ki az élvonalban sereghajtó DVTK labdarúgói az épülő edzőközpont melletti pályára, hogy folytassák a felkészülést a szombati, paksi bajnoki meccsre. A régiek közt két új arc is feltűnt.

Az egyik nem is annyira új, hiszen Elek Ákost mindenki ismeri Diósgyőrben. Az egykori csapatkapitány – kihasználva a kínai klubjától kapott szabadságot – néhány napra hazatért Magyarországra, eközben vendégként a DVTK csapatával dolgozik.

Novothny Soma sem rendelkezik diósgyőri szerződéssel, de mindkét fél reményei szerint ez az állapot hamarosan megváltozik, addig is beszállt Bekő Balázs foglalkozásaiba.

Veszprémben született és a helyi csapat színeiben mutatkozott be a felnőttek között az NB II-ben. Néhány nappal 17. születésnapja előtt megszerezte első gólját is, amit a következő szezonban kilenc követett, mielőtt külföldre igazolt volna. 2011 végén a német 1. FC Köln is tesztelte, végül az olasz SSC Napoli szerezte meg a játékjogát először kölcsönbe, majd a hét mérkőzésen szerzett hat góljával sikerült végleg meggyőznie őket.

A dél-olasz csapatban tétmérkőzésen csak a Primavera-bajnokságban szerepelt – csapatával bejutott a rájátszásba –, felkészülési találkozón azonban pályára lépett az első csapatban a Bayern München és a Girondins Bordeaux ellen is. Az utóbbi két évben olasz szokásoknak megfelelően többször kölcsönadták, legutóbb Dél-Tirolban játszott.

Először az U16-os válogatottba kapott meghívót, majd az évek múlásával folyamatosan alapembere lett a többi korosztályos válogatottnak is. Legutóbb az U21-es válogatottban lépett pályára Olaszország ellen – írja a DVTK honlapja.

Olvasói sztorik