NB I

Pintér Ádám a Fradi játékosa

Megtörtént az aláírás; újabb magyar válogatott játékost öltöztettek zöld-fehérbe.

Kapcsolódó cikkek

Gera Zoltán, Hajnal Tamás és Leandro de Almeida után az FTC vezetősége egy újabb magyar válogatott játékost tudott hazacsábítani: Pintér Ádám szerda délelőtt aláírta szerződését – írja afradi.hu.

David Mateos távozása és Batik Bence sérülése miatt a Fradinak mindenképpen szüksége volt középhátvédre, Pintér Ádám pedig belső védőként és védekező középpályásként is képes kiváló teljesítményt nyújtani.

Pintér 18 évesen az MTK-ban mutatkozott be az élvonalban. Első idényében 18 bajnoki mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben és ezüstérmet szerzett. Ennek köszönhetően az UEFA Kupában is pályára léphetett, első nemzetközi mérkőzésén gólt szerzett.

A 190 centiméter magas, remek fizikai adottságokkal rendelkező játékos a következő három évben is alapembere volt az MTK-nak, amellyel bajnoki aranyérmet és Szuperkupát nyert. 2010-ben a spanyol élvonalbeli Real Zaragoza – Magyarországon kivételesen magasnak számító összegért, 1.2 millió euróért – szerződtette a több poszton is bevethető játékost.

A világ egyik legerősebb bajnokságának számító spanyol első osztályban három évet töltött, hétről-hétre a világ legnagyobb sztárjai ellen kellett helytállnia. 2013 nyarán az orosz bajnokságban szereplő Tom Tomszkhoz, majd egy évvel később a görög élvonalbeli Levadiakosz együtteséhez igazolt.

A magyar válogatottban eddig 18 mérkőzésen szerepelt. Ott volt abban a csapatban, amely hosszú idő után legyőzte a svédeket, és abban is, amely Finnországban emlékezetes győzelmet aratott. Utóbbi összecsapáson csereként beállva adott nagy lendületet a nemzeti együttesnek.

Legutóbbi válogatott összecsapása a görögök elleni 0-0- alkalmával volt, így nem lesz ismeretlen számára a Groupama Aréna közege.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik