NB I

Nem izgul, mert Király úgyis véd

A Paks ellen győztes gólt szerző Németh Márió abban bízik, hogy az idei Haladást évek múlva is emlegetik majd.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonal szombati ötödik fordulójában a Haladás hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Paksot, a szombathelyiek így öt forduló után a második helyen állnak. A vasi zöld-fehérek győztes gólját az U20-as válogatott Németh Márió szerezte az első félidőben. A húszéves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte a találkozót.

– Úgy érzem, a második félidő első tíz percét leszámítva a kezünkben volt a mérkőzés. Egy pillanatig sem éreztem, hogy a Paks gólt fog ellenünk szerezni. Csak egy-nullra nyertünk, de lehetett volna több is, azonban ez az egygólos siker is nagyon magabiztos volt – kezdte Németh Márió. – Nagyszerű csapat és nagyon jó edző van most Szombathelyen. Kezdünk egyre jobban összeállni, már csak a helyzetkihasználáson kell javítanunk.

– Hogy tetszett a gólja, amit beválasztottak a forduló három legszebb találata közé a televízióban?
– Nagyon örülök, mert régóta a Hali első csapatánál vagyok már, de ez volt az első találatom, ami három pontot ért, emiatt különleges számomra. Szerencsére jól találtam el. Nagyon örülök, hogy beválasztották a forduló legszebb három gólja közé, de Gera Zoltán is nagyon szép gólt rúgott.

– Fiatal játékosként önnek mit jelent Király Gábor jelenléte az öltözőben és a pályán?
– Nagyon nagy tartást ad az egész csapatnak. Mondhatom azt is, hogy nem izgulok, amikor helyzetbe kerül az ellenfél, mert tudom, hogy úgyis megfogja.

– Hetek óta remek formában futballozik, minek köszönhető a jó teljesítmény?
– Megkapom a bizalmat, amire szükségem van, és szerencsére eddig tudtam is vele élni. Ahogy már említettem, tényleg nagyon jó a csapat, és egy jó csapatban könnyebb játszani. Szerintem jelenleg mindenki nagyon jó formában van, szeretnénk ezt továbbra is tartani. Ha Király Gábor, Halmosi Péter, vagy a vezetőedző azt mondja, hogy jobbra menjünk, akkor mindenki jobbra megy, szóval az egység most nagyon meghatározó Szombathelyen. Talán most olyan csapat lesz a Haladásból, amelyet majd sok év múlva is emlegetnek.

Olvasói sztorik