NB I

Korábbi játékosa volt a Debrecen végzete

A maszkban játszó Halmosi Péter góljával a Haladás egygólos győzelmet aratott idegenben.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-1 (0-0)
Debrecen, 3500 néző. Játékvezető: Vad II
DVSC: Radosevics – Jovanovics, Mészáros N., Brkovics, Korhut (Ferenczi J., 72.) – Zsidai – Bódai, Mihelics (Sidibe, 67.) – Tisza, Castillion, Bereczki (Balogh N., a szünetben). Edző: Kondás Elemér
Haladás: Király – S. Wils, Jagodics M., Angyal, Bosnjak – Th. Wils, Halmosi (Medgyes, 76.), Iszlai, Németh M. – Martínez (Popin, 82.), Ugrai (Gosztonyi, 60.). Edző: Mészöly Géza
Gólszerző: Halmosi (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az egyaránt felemás szezonrajtot produkáló Debrecen és a Haladás játszotta az élvonal negyedik fordulójának zárómeccsén vasárnap este. A találkozót a helyszínen tekintette meg Bernd Storck, a magyar válogatott német szövetségi kapitánya, valamint Tőzsér Dániel is.

A hatodik perc hozta az első nagy helyzetet: Martínez lépett ki, majd az öt és feles sarkáról a kapufát találta el. Sokáig kellett várni a következő lehetőségre, amit Bereczki elhibázott. A folytatásban Király Gábornak kellett nagyot védenie Tisza Tibor lövése után. Ezzel nagyjából össze is foglaltuk az első félidő legérdekesebb eseményeit.

Az 52. percben Martínez szép szólója után az arccsonttörése miatt továbbra is maszkban játszó Halmosi Péter talált a hálóba, de nem ünnepelt látványosan, mert 2003 és 2007 között három bajnoki címet nyert a DVSC színeiben. A hazaiak azonnal átvették az irányítást, és nyomasztó fölénybe kerültek. A 62. percben Tisza Tibor lapos passza nem jutott el a kapu előtt várakozó Balogh Norberthez, majd Mihelics passzolt rosszul a kapu előterében. A túloldalon Martínez gólját les miatt érvénytelenítette a bíró.

Bódi Ádám szögletét Korhut Mihály fejelte centikkel a kapufa mellé, a 71. percben pedig Balogh Norbert kiváló kísérletét Király kiütötte. A szombathelyiek igyekeztek nagyon fegyelmezetten védekezni, a kontráik pedig rendszeresen veszélyesnek bizonyultak. A játékvezető hibázott, mert nem adott büntetőt a szombathelyieknek, amikor Bódi Ádám kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül.

A 83. percben Ferenczi János kapáslövése magasan a kapu fölött zúgott el, de komoly veszélyt a hajrában sem tudtak teremteni a debreceniek, akik – eddig úgy tűnik – idén is kiábrándító nyári kezdést produkálnak.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője értékelte:

– Az első perctől kezdve lehetett látni, hogy frissebben mozgott a Haladás. Hogy ez debreceni részről miből fakad, mennyire befolyásolta az európai kupából való kiesés, mennyire voltak fásultak, fáradtak a játékosok, azt nem lehet pontosan tudni. Martínez már az elején vezetést szerezhetett volna, és akkor még nehezebb helyzetben van a DVSC. A hazaiak próbálkoztak, de rettentően sok rossz passzuk volt, ezek pedig oda vezettek, hogy a szombathelyiek begyűjtötték a labdákat, és szövögették a támadásaikat.

Nagyon fegyelmezett csapat benyomását keltette a Haladás, szépen visszazárt, a kontráit nagyon ügyesen vezette. Amikor Martínez elvitte Jovanovics mellett a labdát, gyönyörű megoldást választott: ahogy tanítják, felnézett, és a második hullámban érkező Halmosit játszotta meg. Megérdemelt volt a vendégek vezetése. Továbbra is próbálkozott a DVSC, de fásultnak, tompának tűnt, és megint jöttek a hibák.

Voltak helyzeteik is, de Király Gábor személyében profi kapusa van az ellenfélnek. Nagyon kevés kapus képes úgy irányítani a csapatát, ahogyan ő. A játékvezető közel állt az esethez Bódi kezezésénél, de előfordult, hogy adtak ilyenért büntetőt, meg olyan is, hogy nem. Most elmaradt, de összességében többet tett a sikerért a Haladás. Minden vereség fájó, pláne idehaza, de megérdemelt volt a vendégek győzelme, mert frissebbek, fegyelmezettebbek, összeszedettebbek voltak, és egy góllal jobbnak tűntek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik