A sors visszaadta az öngólt

A Békéscsaba védője, Bényei Balázs szerint bátrabb játékukkal tudták legyőzni idegenben a Puskás Akadémiát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton a Puskás Akadémia otthonában szerezte meg első bajnoki pontjait az újonc Békéscsaba. A felcsútiak szereztek vezetést, de a viharsarki lilák megfordították az állást és 2-1-re nyertek. Első ránézésre úgy tűnt, hogy a győztes gólt a támadással felérő jobbhátvéd, Bényei Balázs lőtte, de a videofelvételeken jól látszik, hogy az előle menteni igyekvő Pekár László lábáról pattant a kapuba a labda. Érdekesség, hogy az első fordulóban éppen Bényei 93. percben vétett öngóljával kapott ki odahaza az Előre a Debrecentől. A 25 éves játékos a Rangadó.hu megkeresésére nyilatkozott az idei első győzelemről.

– Felemás mérkőzés volt, a két félidő teljesen különbözött egymástól. Az első játékrészben még nem vettük fel a meccs ritmusát, és belülről úgy éreztük, hogy a Puskás Akadémia nekünk rontott. A második félidőben a bátrabb játékunknak köszönhetően a védelmünk stabilizálódott, valamint veszélyesebbek voltunk a felcsútiak kapujára is, ami szerencsére gólokban is megmutatkozott – Bényei Balázs.

– Mit gondol, mi volt a győzelem kulcsa?
– A bátrabb játéknak tudom be a győzelmet. A második félidőben már szinte az összes párharcunkat megnyertük. Az ellenfelet is meglephette, hogy a második játékrészben bátrabb játékkal rukkoltunk elő. Szerintem ez eredményezte a győzelmet.

– A forduló előtt nulla ponttal álltak, az eddigi találkozókon mi hiányzott a sikerhez?
– Lehet, hogy egy kicsit meg voltunk illetődve az előző meccseken. Az első fordulóban hasonló játékot mutattunk a DVSC ellen, de a végeredmény a kedvünket szegte, és kicsit elment az önbizalmunk is. Bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel ezt most vissza fogjuk nyerni.

– A sors pikantériája, hogy az első fordulóbeli öngólja után most a másik oldalon is közreműködött egy öngólnál…
– Még mindig nagyon fájó az öngólom az első fordulóból, a kilencvenharmadik percben a kapufáról a hátamra pattant a labda, igazából nem is nagyon tudtam, hol van. Úgy érzem, a sors ezt most valamilyen szinten visszaadta. Öngól volt a mi győztes találatunk is, és ki tudja, mi lett volna, ha végül nem mentenek előttem, és nekem kell kapura lőnöm, de az biztos, hogy nagy esélyem lett volna a gólszerzésre.