NB I

Felcsúton nyert először a Békéscsaba

A viharsarkiak 2-1-re győztek a Puskás Akadémia otthonában, ezzel megszerezték első pontjaikat.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Puskás Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre 1-2 (1-0)
Felcsút, 1000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Puskás FC: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelics (Tar Zs., 57.), Dinjar – Pauljevics, Polonkai (Pintér B., 71.), Márkvárt, Sallai – Pekár, Lencse (Tischler, a szünetben). Edző: Robert Jarni
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Fabio – Korudzsijev, Piermayr, Calvente, Laczkó Zs. – Szilágyi (Spitzmüller, 83.), Punosevac. Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Márkvárt (12.), illetve Szilágyi (53.), Bényei (57.)

Négy meccsből négy vereséggel kezdte a bajnokságot az újonc Békéscsaba, amelynek az ötödik fordulóban is égető szüksége volt a pontokra, de a viszonylag jól rajtoló Puskás Akadémia otthonában kevés esély mutatkozott azok megszerzésére.

A hetedik percben Lencse László az öt és feles sarkáról csúnyán mellé lőtt. A 12. percben Polonkai tekert a tizenhatoson belülre, a labda visszapattant, majd az ismétlést követően Márkvárt Dávid elé került, aki a tizenhatoson belülről nem hibázott (1-0). Szinte azonnal megduplázhatta volna előnyét a felcsúti együttes, miután Lencse kapott remek kiugratást, azonban 13 méterről ismét jócskán célt tévesztett.

A hazaiak birtokolták többet a labdát, de a második góljuk váratott magára. A 27. percben például Pauljevics lőtt húsz méterről a kapu fölé. A 35. percben Márkvárt szögletét Kelics csúsztatta tovább, Sallai ollózott, de a kapus kivédett. A hajrában Pekár László szabadrúgását Mursits a levegőben úszva, bravúrral tolta szögletre.

A szünet után fordított a Békéscsaba: előbb az 53. percben Fabio adott be a vonal mellől, senkitől sem zavartatva, középen érkezett Szilágyi Péter, aki az öt és felesről a kapufa mellé bólintott (1-1); ezután az 57. percben Punosevac centerezése után Bényei Balázs érkezett a hosszú oldalon, és a jobb alsó sarokba gurított (1-2). A 75. percben Sallai elé került a labda, a tizenhatoson belülről próbálkozott, de ellőtte keresztben a kapu előtt – tudósított az onlajnok.com.

– Két ellentétes félidőt láttunk. Az elsőben abszolút fölényben volt a Puskás Akadémia, és el kellett volna döntenie a mérkőzést. A másodikban fáradt csapat benyomását keltették a hazaiak – az okát nem tudom –, a Békéscsaba viszont pontot akart szerezni, ebből viszont pontok lettek. A Puskás hiába akart, nem tudott megújulni, görcsössé vált – mondta a Rangadó.hu szakértője, Sallai Tibor, a Vác egykori magyar bajnok labdarúgója, a Puskás Akadémia utánpótlásedzője.
Olvasói sztorik