NB I

Bertus: „A gólok hiányoznak a játékomból”

A Paks középpályása elégedett jelenlegi helyzetével, és az élmezőnybe várja jó formában lévő együttesét.

Kapcsolódó cikkek

Idegenben egy, otthon viszont hat pontot szerzett az új bajnokság eddigi négy fordulójában a Paksi FC, amely most ismét vendégségbe megy, méghozzá ahhoz a Haladáshoz, amely viszont idegenben tűnik eredményesebbnek. A tolnaiaknál tavaly nyár óta alapembernek számít a Kecskemét és a Puskás Akadémia korábbi középpályása, Bertus Lajos, aki egy héttel ezelőtt lépett pályára 99. alkalommal az élvonalban – eddig kilenc gólt szerzett –, tehát szombat délután „századossá” avanzsálhat Szombathelyen.

A Rangadó.hu érdeklődésére a 24 éves játékos elmondta, hogy a számára legideálisabb poszton szerepelhet, de a gólok kicsit hiányoznak a játékából.

– Ha a táblázatra tekintünk, láthatjuk, hogy szombaton a vidék két legjobb csapata találkozik egymással…
– Valóban jó formában vagyunk, de ez a Haladásra is igaz. Háromesélyes meccs lesz, de mi idegenben is tudjuk hozni a hazai formánkat, ezért úgy gondolom, megnyerhetjük a meccset – vélekedett Bertus Lajos.

– A Paks keretét – az NB I-ben egyedüliként – csak magyar játékosok alkotják. Ez hogyan hat a teljesítményükre?
– Éppen ez az erősségünk, hiszen nagyon jó a közösség, nincsenek klikkek a kereten belül. Valószínűleg ennek is köszönhetjük, hogy évek óta jól teljesítünk a bajnokságban.

– Mi a csapat célja ebben a szezonban?
– Konkrét célt nem tűztünk ki magunk elé, de képesnek tartom magunkat arra, hogy az élmezőnyben végezzünk. A létszámcsökkentés miatt kiélezettebb a verseny, de a csapat alkalmas a jó szereplésre. Nem tartom elérhetetlennek a tavalyi ötödik hely megismétlését.

– Csertői Aurél immár másfél éve áll a csapat élén, az eredményekkel nincs probléma. Milyen a kapcsolata vele?
– Tökéletes a viszonyunk, nem lehet okom panaszra. De nyugodtan mondhatom, hogy ez az egész csapatra igaz. Megfelelő edző került a megfelelő csapathoz, ez is egy fontos összetevője a jó szereplésnek.

– Stabil kezdőembernek számít, eddig az összes bajnokit végigjátszotta a szezonban.
– Nagy a bizalom felém a csapat és az edzői stáb részéről, amit igyekszem meghálálni. A számomra legideálisabb poszton, bal oldali belső középpályásként játszhatok, de a gólok azért kicsit hiányoznak a játékomból.

– Fiatal játékosként bizonyára vannak céljai. Gondol külföldi karriere vagy válogatottságra?
– Mint minden magyar labdarúgó, én is szeretnék felnőtt válogatott lenni, de ennek jelenleg nincs realitása. A légióskodáson még nem gondolkoztam, külföldi ajánlatom sem volt még. Jól érzem magam Pakson, a következő években itt szeretnék játszani.

Olvasói sztorik