NB I

Ritkán látni ennyire „hazai” csapatot

A Paks kerete hemzseg a saját nevelésű, illetve a Tolna megyei kötődésű játékosoktól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az már régóta köztudott, hogy a Paksi FC a „leginkább magyar” klub az élvonalban, és a helyzet a 12 csapatos mezőnyben sem változott. A tolnaiak filozófiája, hogy kizárólag hazai labdarúgókat alkalmaznak, egy külföldi mégis szerepel a keretükben, de a felvidéki Molnár Péter kapus csak papíron számít légiósnak. A vajdasági Könyves Norbert papíron sem, hiszen neki van magyar állampolgársága is

Az MLSZ új szabályozásainak apropóján megvizsgáltuk részletesebben is a paksiak keretének összetételét, és arra jutottunk, hogy náluk játszanak a legnagyobb arányban saját nevelésű és megyei kötődésű futballisták, tehát a klub továbbra sem csak a város, hanem az egész régió labdarúgását képviseli.

Saját nevelésűnek tekinthető Bagó Patrik, Gévay Zsolt, Báló Tamás, Hahn János, Kiss Tamás, Bor Dávid, Kesztyűs Barna, Csernyánszki Norbert és Szabó János is, rajtuk kívül Tolna megyei kötődésű Fröhlich Roland, Rodenbücher István, Kővári Róbert, Bartha László és Péter Antal (utóbbi papíron még nem a klub játékosa, de már megegyeztek vele).

A szövetség „fiatal-szabályának” Hahn János, Nagy Richárd, Székely György, Kővári Róbert, Asztalos Dávid és Lenzsér Bence szerepeltetésével tud megfelelni a csapat.

Olvasói sztorik