NB I

Csak a bennmaradás a cél Pakson

Tavaly a dobogóért harcolt Csertői Aurél csapata, idén a kiesés ellen; Kővári is aláírt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A tíz közé kerülést, azaz a bennmaradást tartja a legfontosabbnak Csertői Aurél, az OTP Bank Liga hétvégi rajtjára készülő Paksi FC vezetőedzője – írja az MTI.

A szakember hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatóján elmondta, mivel rendkívül kevés volt az idő a felkészülésre, így elsősorban nem az alapozáson, hanem sokkal inkább a szinten tartáson volt a hangsúly.

A klub a holtszezonban két fontos játékost is elvesztett, ugyanis Haraszti Zsolt és Simon Ádám távozott, ugyanakkor Fröhlich Roland, Szakály Dénes, valamint két utánpótlás-válogatott futballista, Kővári Róbert és Asztalos Dávid is komoly erősítést jelenthet.

A Paks szombaton az Újpest vendégeként kezdi az idényt, a Tolna megyei alakulat legutóbb 2010 áprilisában kapott ki bajnoki mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban, ahonnan azóta sorozatban ötször hozta el a három pontot.

A vezetőedző ugyanakkor nem foglalkozik a számokkal:

– Az Újpest egy nagyon jó csapat, tudjuk, hogy csak akkor lehet esélyünk, ha száz százalékot nyújtunk – szögezte le Csertői Aurél.

A Paks az elmúlt szezonban ötödik helyen zárt, a vezetőedző szerint a mostani, 12 csapatosra szűkített mezőnyben még nagyobb bravúr lenne ezt a helyezést elérni. Hozzátette, természetesen mindig többet és jobbat szeretnének, de az alapelvárás továbbra is a tíz közé kerülés.

Olvasói sztorik