NB I

Mervó Bence nem játszik a Fradi ellen

Az U20-as világbajnokság társgólkirálya még lemaradással küzd, de a jövő héten már ott lehet az MTK keretében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Sokáig úgy tűnt, hogy az új-zélandi U20-as világbajnokság társgólkirályaként kikövezett útja lesz egy külföldi csapathoz Mervó Bencének. A fiatal támadó esetében spanyol és az olasz lehetőségekről lehetett hallani, ennek ellenére július végén az MTK-hoz írt alá. A húszéves, győri nevelésű játékos megfelelő külföldi ajánlat esetén távozhat a kék-fehérektől, és könnyen előfordulhat, hogy még ezen a nyáron légiósnak áll. Mervó a közelmúltban kisebb sérüléssel bajlódott, de szerdán már pályára lépett az U21-as válogatott olaszok elleni, 0-0-ra végződő felkészülési mérkőzésén.

– Legutóbb a világbajnokságon játszottam meccset, azóta már két hónap eltelt, emiatt egy kicsit fura érzésem volt, de ahogy telt az idő, egyre jobban belemelegedtem a játékba. Számomra ez egy erőpróba volt, hogy jelenleg milyen állapotban vagyok. Vannak még hiányosságaim, nem érzem magam százszázalékosnak. Kellenek a mérkőzések – és nekem mostanában nem volt túl sok –, akkor egyre jobban fog menni a játék is. Korábban egy kellemetlen nyaksérülés is hátráltatott, ami egy fejelés után jött ki. Annyira meghúzódott, hogy több napig mozgatni sem tudtam, de szerencsére már helyrejött – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Mervó Bence.

– Az MTK-val elkezdte a felkészülést? Milyenek az első benyomásai?
– Igen, már a rehabilitációt is az MTK-nál csináltam, ott kezelték a nyakamat. Szerencsére minden rendben van, nincs gond a beilleszkedéssel, a játékosok nagyon szimpatikusak. Kanta József például odajött, és mondta, ha bármi gond van, akkor ő segít, de mindenki nagyon rendes volt.

– Meddig vár egy esetleges külföldi lehetőségre?
– Meglátjuk, mit hoz a jövő, hiszen az átigazolási időszakból van még három hét. Bármi megtörténhet még idén nyáron, de egyelőre most csak az MTK-val foglalkozom, az edzésekkel, és hogy minél előbb formába lendüljek. Sok időt kihagytam, és vissza kell hoznom a lemaradást. Aztán meglátjuk, hátha befut valamilyen ajánlat.

– Jelen pillanatban nincs megkeresése sehonnan?
– A menedzsereim ezt jobban tudják, az utóbbi napokban nem beszéltem velük erről, hiszen a válogatottnál voltam. Értekezni fogok velük, hogy mi a jelenlegi helyzet.

– Számít arra, hogy a hétvégén a Fradi ellen ott lesz az MTK keretében, vagy még korai lenne?
– Úgy érzem, ez most még korai. A válogatott miatt nem tudtam a csapattal készülni, nem tudtam részt venni a taktikai edzéseken, és újoncként azért nehéz úgy bekerülni a csapatba, hogy nem vagyok edzéseken. Úgy gondolom, a jövő hétvégi bajnokin már a keret tagja lehetek.

Olvasói sztorik