NB I

Hertha helyett Fradi: Dibusz hosszabbított

A válogatott kapus az FTC egyik legértékesebb labdarúgójává vált; 2018-ig meghosszabbította szerződését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Dibusz Dénes szerződést hosszabbított, így a következő három évben is a Ferencvárost erősítheti. A Fradi folyamatosan azon dolgozik, hogy a csapat hosszú távon is minél erősebb kerettel harcoljon a kitűzött célokért. Ezen az úton fontos lépcsőfok, hogy a válogatott kapus pénteken 2018-ig szóló megállapodást írt alá. „Dénes tehát a következő esztendőkben is kizárólag a Fradi sikeréért harcol majd” – írja a klub honlapja.

Dibusz 2014 januárjában, Pécsről szerződött a fővárosi csapathoz. Thomas Doll vezetőedző irányítása alatt azonnal alapemberré vált, és óriási érdemei voltak abban, hogy a 2013–2014-es szezon utolsó tíz bajnokiját megnyerték, és bronzérmet szereztek. Az említett tíz találkozón mindössze kétszer kapott gólt.

A tavalyi idényben is csapata egyik legmegbízhatóbb, legjobban teljesítő futballistája volt, aki bravúrjaival számtalan pontot hozott együttesének. Az ezüstérem megszerzése mellett a Magyar Kupa-, a Ligakupa- és a Szuperkupa-diadalban is főszereplő volt, ezzel a klub egyik legértékesebb labdarúgójává vált.

Remek formájára a válogatottnál is felfigyeltek, 2014 októberében rendkívül fontos Európa-bajnoki selejtezőn mutatkozott be a nemzeti csapatban, és mivel tökéletesen védett, komoly szerepe volt a Feröer-szigetek elleni 1-0-s győzelemben. Ezt követően még kétszer, az oroszok és a litvánok elleni barátságos összecsapáson védett.

Az egyik legfőbb esélyesévé vált, hogy a számtalan remek kapus közül a jövőben ő legyen a nemzeti csapat első számú hálóőre. Az utóbbi hetekben arról szóltak a hírek, hogy Dárdai Pál vezetőedző csapata, a német élvonalbeli Hertha BSC szeretné leigazolni, de a klubvezetők közül Orosz Pál vezérigazgató és Kubatov Gábor elnök is elmondta, hogy nem érkezett érte ajánlat, a jelek szerint tehát a Ferencvárosban marad.

Olvasói sztorik