NB I

Győzelem után az edző is hitelesebb

Mészöly Géza vezetőedző bátor támadójátékot vár a szombathelyi csapattól az MTK ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton 18 órától az MTK csapatát látja vendégül a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az élvonal harmadik fordulójában. A vasi zöld-fehérek a Fradi elleni vereség után bravúrgyőzelmet arattak a címvédő Videoton vendégeként, míg a fővárosiak a Puskás Akadémia elleni siker után kikaptak a Bp. Honvédtól. A kék-fehéreknél a nyáron nagy változások történtek, hiszen Garami József vezetőedző helyét László Csaba vette át, valamint számos új játékos is érkezett. A Haladás trénere, Mészöly Géza elmondta, hogy a székesfehérvári győzelem hatására a játékosok jobban hisznek az elvégzett munkában.

– Abban bízunk, hogy ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk a Videoton ellen. Az biztos, hogy ugyanolyan energiákat kell beletenni ebbe a mérkőzésbe is, mint ahogy tettük az előző két fordulóban is – kezdte Mészöly Géza. – Az MTK-nál hosszú idő után új vezetőedző van, és érkeztek új játékosok is, de azért megmaradtak náluk a régi elemek is, hiszen a Garami Józsi bácsi által évek óta kialakított játékstílus ugyanúgy megvan, már csak a személyek miatt is. Gondolok itt Kanta Józsefre, vagy Torghelle Sándorra. A nyáron visszatérő Varga Szabolcsot nagyon jól ismerem az utánpótlás-válogatottból, és egyértelmű, hogy ő fontos láncszeme lesz idén az MTK-nak. Nagyon gyors játékos, remek bal lábbal, úgyhogy rá is nagyon oda kell figyelnünk. Ugyanez elmondható Szatmári Lórándról, tehát ismét fontos lesz, hogy jól tudjuk kontrollálni az ellenfél veszélyes játékosait. Szeretném, hogy bátor támadójátékkal tudjunk előrukkolni, mert az első hazai mérkőzéshez képest nagyon fontosak lesznek a támadásaink.

– Mekkora erőt és önbizalmat adott a csapatnak a címvédő Videoton idegenbeli legyőzése?
– Minden győzelem jól jön egy csapatnak. Az elmúlt hetekben rengeteget dolgoztunk, és ilyenkor az edző hitelesebb tud lenni a csapata előtt, ha ez győzelemmel is párosul. A szakmai stábbal el tudtuk mondani a játékosoknak, hogy „látjátok, igenis van értelme a sok munkának, és igenis kell, hogy folytassuk”. Nagyon sokat dolgoznak a srácok, és nem csak a mérkőzésen, hanem a hétköznapokban az edzéseken is. Nagyon sokat vagyunk együtt, sok program és sok feladat vár a játékosokra. Éppen ezért volt örömteli számomra, hogy megnyertük a Videoton elleni meccset, hiszen így a fiúk is jobban hisznek az elvégzett munkában. Remélem, ugyanígy tudjuk folytatni, mert ezen a héten is nagyon klasszul dolgoztunk, és sok energiát fektettünk abba, hogy sikeresek legyünk a hétvégén.

– A héten tesztelték az olasz Ettore Mendicinót. Mi lesz a Lazio-futballista sorsa?
– Voltak olyan játékok, amelyekben kijött a tehetsége és a tudása. Látszik, hogy gyors és dinamikus támadóról van szó. A külföldiek behatárolása nem annyira egyszerű ebben az évben, az MLSZ szabályozását szeretnénk szem előtt tartani, és ennek fényében fogunk majd dönteni. Az első napokban nem csaptam a levegőbe, és nem mondtam, hogy milyen fantasztikus játékos. Ő sem edzett korábban csapattal, tehát nagyon nehéz így megítélni. A vezetőkkel azt szeretnénk elérni a következő átigazolási időszakra, hogy profibb módon tudjuk megfigyelni ezeket a játékosokat. Most néhány nap alatt kell eldöntenünk, hogy mennyire alkalmas. Az biztos, hogy szimpatikus srác, aki illik a társaságba, de alaposan át kell gondolnunk a sorsát.

Olvasói sztorik