NB I

Dühösek a nézők az új sportcsatornára

Műsorváltozásokról, félbeszakadó közvetítésről, kiismerhetetlen műsorrendről szólnak az internetes kommentek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nem indult zökkenőmentesen az új sportadó, az M4 Sport tévé közvetítéssorozata. A comment.blog.hu összegyűjtötte azokat a hibákat, amelyek borzolták a nézők idegeit, és néhány kommentet is válogatott a csatorna Facebook-oldaláról.

Kezdődött azzal az egész, hogy az MLSZ-szel karöltve kigolyózták az NB I-es közvetítésekből a Sport TV-t, ami az egyszeri nézőnek annyit jelentett, hogy a fordulónkénti öt helyett csak 2-3 meccs kerül képernyőre, mindez a “vigyük vissza az embereket a stadionokba” program keretein belül, aminek fényes sikerét az első fordulós MTK-Puskás Akadémia meccs 159 fizető nézője is igazolta. Ez hagyján, mert rögvest az első fordulóban nem sikerült az egyik bajnokit rendesen leadni, a Haladás-FTC mérkőzés végét nem láthatták a nézők, a csatorna szerint a Telekom hibája miatt.

Később kiderült, hogy egyetlen helyről lehet megtudni, hogy egészen pontosan mit és mikor fog adni az M4 Sport: a Nemzeti Köztévés Honlapról, mármint reményeik szerint, mert az ott olvasható katyvaszból ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni. A magyar meccsek közvetítése a “Labdarúgó mérkőzés – OTP Bank Liga” kóddal szerepelnek, ebből értelemszerűen nem derül ki, hogy melyik meccset adja a tévé, és mivel a közvetítések látszólag random elszórva szerepelnek a műsorban, a kétségbeesés szélére kergetik azt a kevés embert, aki valóban szeretné mondjuk a DVTK meccsét megnézni, vagy legalább felvenni, ha már munkanap, délután egytől ismétlik, ugye. Ez sem jött össze: a DVTK helyett a Fradit ismételték, amitől kiborultak a szurkolók.

Jött a hétvége, vele a foci vb-selejtező sorsolása, és a csúszás: a FIFA honlapján már régen kiírták a kisorsolt ország nevét, amikor az M4-en még csak nyúltak a golyóért. Hab a tortán, hogy az adás is megszakadt és több hanghibáról is beszámoltak a nézők.

Mindez egy olyan tévében, aminek indulása 5,4 milliárd forintba került, és ami jövőre 8 milliárd forint körüli összeget visz majd el az államkasszából, ami a riói olimpiára 93 embert küld majd ki, és ami 3,5 milliárd forintot költ az NB I-es, 4,3 milliárdot pedig a BL-meccsekre.

Olvasói sztorik