NB I

Túl drága a spanyol U-válogatott az újoncnak

Egyelőre nem szerződtette a Békéscsaba a spanyol és német élvonalban is pályára lépő Calventét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hetek óta készül az NB I-es újoncnál Békéscsabán az apró termetű spanyol játékos, Ezequiel Calvente Criado. A játékos kilétét nem “reklámozta” a klub, egy szabadkai edzőmeccsen például Clementeként szerepelt.

A 24 esztendős, 165 centiméter magas és 60 kilogrammos szélső középpályás bizonyára tudna segíteni az Előre támadójátékán, azonban szerződés híján egyelőre a második számú csapatban edz. A bmsextra.hu hírei szerint menedzsere révén túlságosan borsos árat kér szolgálataiért, ezért várat egyelőre a leigazolása.

Pedig Calvente hazai szinten jó játékosnak számít, 12 éves korától pedig a Betis csapatában nevelkedett. Négyszeres spanyol U20-as válogatott, 2011-ben a mértéktartó transfermarkt.de szerint 1,5 millió euró volt az értéke, ami mára 400 ezerre csökkent.

Sabadelli, freiburgi és huelvai kölcsönadások mellett 2014 nyaráig volt a sevillai klub alkalmazásában, szerződése lejártával a Huelvához került, a legutóbbi fél évet pedig a portugál élvonalban töltötte az FC Penafielnél. Spanyolországban négy első osztályú és 66 második ligás meccsel rendelkezik, utóbbiakon 4 gólt jegyzett, és két Bundesliga-meccsen is pályára léphetett a freiburgi színekben.

Olvasói sztorik