NB I

A gyors kiesés ellenére jár a kedvezmény

Két csapatunk máris elbúcsúzott az Európa Liga-selejtezőtől, mégis egész évben több légióst játszathat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MLSZ új szabályozást vezetett be a bajnokságban, amely a légiósok – pontosabban nem a „futballmagyar” játékosok – szerepeltetésével kapcsolatos. A nemzetközi kupákban induló csapatok azonban az egész idényre kedvezményt kaptak. Csakhogy még szinte el sem kezdődött az NB I, két csapat máris kiesett a kupából. Hihetetlen, de mégis jár nekik egész évre a kedvezmény – írja a mifocink.com.

„A 2015–2016-os idénytől a támogatások jelentős részét, közel egyharmadát csak azok a csapatok kaphatják meg, amelyek legfeljebb hét nem hazai nevelésű játékost alkalmaznak a keretükben. A központi források elosztásánál további előnyt élveznek, akik legfeljebb három nem hazai nevelésű labdarúgót, illetve legalább egy (a következő idénytől kettő) húsz éven aluli hazai nevelésű futballistát szerepeltetnek a kezdőcsapatukban a bajnoki mérkőzéseken. A nemzetközi kupákban induló csapataink hét helyett tíz nem hazai nevelésű labdarúgót szerződtethetnek, és három helyett öt nem hazai nevelésű futballistát szerepeltethetnek a kezdőcsapatban” – mondta Csányi Sándor május 13-án.

Vagyis a nemzetközi kupákban induló csapataink kedvezményt kaptak egész évre. Csakhogy az MTK még a bajnokság kezdete előtt, míg a Ferencváros az NB I második fordulója előtt kiesett az Európa Liga-selejtezőből. Kérdés, ennek ellenére jár-e a két klubnak az egész éves kedvezmény?

– Az MLSZ hozott egy döntést, ehhez tartjuk magunkat. A két klub tehát hiába esett ki a nemzetközi kupából, továbbra is több légióst játszathat – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, aki elárulta, hogy egy módon meg lehet változtatni a szabályozást, ám ehhez az NB I-es bizottságnak, és mind a 12 élvonalbeli csapatnak az előterjesztése és beleegyezése szükséges.

Márpedig az NB I-es bizottság vezetője Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója, aki nyilván nem fog a saját klubja ellen szavazni…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik